• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Προκαταρκτική εξέταση για τις 502 χαμένες δικογραφίες από τα δικαστήρια της Κέρκυρας

June 17, 2020 4434

 

Προκαταρτική εξέταση έχει διατάξει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την εξαφάνιση 502 δικογραφιών από τα δικαστήρια της Κέρκυρας. Την εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας εφετών Κέρκυρας κος Κων/νος Κουκούτσης. Αυτό δήλωσε στο σταθμό μας ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης. Επίσης ο εισαγγελέας έχει δώσε εντολή να ανασυσταθούν οι φάκελοι των 502 υποθέσεων αντλώντας στοιχεία από όλες τις πιθανές πηγές.


Η υπόθεση της εξαφάνισης των δικογραφιών έγινε γνωστή εδώ και δύο μήνες περίπου στην αρχή ως φήμη και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το πρωτόκολλο των μηνύσεων των δικαστηρίων. Η πρώτη δημόσια αποκάλυψη του θέματος έγινε από την εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, η οποία σημειώνει ότι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν από καιρό το θέμα».

Ο Γ. Καλούδης εξηγεί ότι οι φάκελοι δεν υπάρχουν πουθενά. Ούτε στα αρχεία ούτε σε άλλο χώρο του δικαστικού μεγάρου.
Οι υποθέσεις είναι ποικίλες και όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου πολλές από αυτές πρέπει να έχουν παραγραφεί ήδη. Ο Δικηγορικός σύλλογος της Κέρκυρας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους, δικηγόρους, κατήγορους και κατηγορούμενους να συμβάλουν στην επανασύσταση των φακέλων με όσα στοιχεία διαθέτει ο καθένας ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search