• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας: Υγειονομική βόμβα ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

June 24, 2020 4669

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας πληροφορούμενος τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν και αφορούν τα αποτελέσματα βιοχημικών αναλύσεων ακατέργαστων στραγγισμάτων στον ΧΥΤΑ στη περιοχή Τεμπλόνι επισημαίνει πως το ζήτημα αυτό αφορά ολόκληρη τη Κέρκυρα και τους κατοίκους της, συνδέεται με την ποιότητα ζωής κυρίως όμως με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εν μέσω υγειονομικής κρίσης της πανδημίας έρχεται εκ νέου στο προσκήνιο η διαχρονική ανεπαρκής, αποσπασματική και ελλιπής αντιμετώπιση του όλου ζητήματος, που άπτεται της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, καθόσον πρόκειται για υγειονομική βόμβα.

Τα αποτελέσματα των τελευταίων αναλύσεων αναδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για μια διαρκή υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε βάρος της ποιότητας ζωής.

Είναι βέβαιο πως με το υπάρχον αδιέξοδο και χωρίς τη λήψη μέτρων ανάσχεσης θα κληθούμε ως κοινωνία να διαχειριστούμε μια τεράστια, μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή με απρόβλεπτες συνέπειες στην υγεία όλων μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας για άλλη μια φορά προτάσσει το θέμα της δημόσιας υγείας και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Το τελευταίο συμβάν που καταγράφηκε μόλις χθες με την πυρκαγιά που ξέσπασε βραδινές ώρες στο χώρο του κλειστού ΧΥΤΑ και τη συνεπεία αυτής ανεξέλεγκτη διάχυση διοξινών στην ατμόσφαιρα επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας. 

Οφείλουμε όλοι, ανεξαίρετα, κοινωνία, υπηρεσίες, τοπική Αυτοδιοίκηση, κρατική Διοίκηση, φορείς, επιτέλους να ενσκήψουμε με ειλικρίνεια στο πρόβλημα και να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τη διαχείριση των εντυπώσεων αλλά να ασχοληθούμε με την πραγματική άσκηση πολιτικής λύσεων που θα επιφέρει άμεσα αποτελέσματα επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου διασφαλίζοντας με κάθε τρόπο την δημόσια Υγεία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, παρακολουθεί το θέμα συνεχώς, στέκεται δίπλα στους πολίτες, και μη εφησυχάζοντας θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, εκφράζοντας συνεχώς την αγωνία του και τον προβληματισμό του για το ζήτημα αυτό. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search