Print this page

Το Νηπιαγωγείο Αργυράδων συνεχίζει τα καινοτόμα προγράμματα!

June 25, 2020 786

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΊΟ ΑΡΓΥΡΆΔΩΝ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

 

Το Νηπιαγωγείο Αργυράδων συνεχίζει τα καινοτόμα προγράμματα που πραγματοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Μέσα στον Ιούνιο πραγματοποίησε μία καινοτόμα δράση κατά των εξαρτήσεων σε συνεργασία με το ΔΗΜΟΠ ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ- Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Η δράση είχε ως στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών ως μέσο πρόληψης των εξαρτήσεων, ένα σύντομο πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της δράσης, και σε συνεννόηση με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων τα παιδιά προσπάθησαν να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες, τα δυνατά σημεία τους, τα ταλέντα και τα χαρακτηριστικά τους. Επίσης, προσπάθησαν να κατανοήσουν τον εαυτό τους σε σχέση με τις στιγμές που νιώθουν δυνατοί ή αδύναμοι και να συμφιλιωθούν με αυτό. Τέλος, να κατανοήσουν για ποια χαρακτηριστικά τους νιώθουν περήφανοι και τρόπους που μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη όταν βρισκόμαστε σε δύσκολες καταστάσεις.

Η αυτοεκτίμηση των παιδιών είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο για την πρόληψη των εξαρτήσεων καθώς μπορεί να δράσει καταλυτικά και είναι μία συνεχής και δύσκολη διαδικασία. Μπορούμε όμως όλοι να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, με γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών.

Τον χειμώνα ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Πρώτες βοήθειες για παιδιά και βρέφη» σε συνεργασία με τη σχολική νοσηλεύτρια του Νηπιαγωγείου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αργυράδων, το οποίο επιστεγάστηκε με ένα ανοιχτό Σεμινάριο για την Κοινότητα Αργυράδων στο Καββαδίειο Πολιτιστικό Κέντρο. Δυστυχώς το κλείσιμο το σχολείων την άνοιξη σταμάτησε κάποια από τα προγράμματα που δεν είχαν προλάβει να ολοκληρωθούν, αλλά το προσωπικό του Νηπιαγωγείου επιφυλάσσεται για το μέλλον…!!!

 

Ροζαλία Ελευθεριάδου

Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου Αργυράδων

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.