• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού για το ΕΑΚΚ

June 25, 2020 4400

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποίησε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

 

Μόνο θέμα συζήτησης απετέλεσε το ΕΑΚΚ και οι παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις σε κάποιο βαθμό.

 

Μετά από συνεννόηση με την Διοίκηση του ΕΑΚΚ, ο Στέφανος Γκίκας έθεσε στον Υφυπουργό, εκτός από τα ήδη δρομολογημένα έργα, την ανάγκη άμεσης δρομολόγησης τεσσάρων έργων:

 

Πρώτον, την ολοκλήρωση της εγκατάστασης αντλίας και λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού του κολυμβητηρίου. Πρόκειται για εξοπλισμό, τον οποίο το ΕΑΚΚ λαμβάνει από το κολυμβητήριο Ναυπάκτου και ο οποίος δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

 

Δεύτερον, την μετατροπή των δύο ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ του ΕΑΚΚ σε κλειστά γήπεδα, είτε με ελαφριά κατασκευή είτε με φουσκωτή οροφή.

 

Τρίτον, την τοποθέτηση στεγάστρου πίσω από τις κερκίδες, προκειμένου ο χώρος να μετατραπεί σε χώρο χρήσης για τους αθλητές του στίβου.

 

Τέταρτον, την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

 

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός αναγνώρισε ότι το ΕΑΚΚ εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί και ότι οι εγκαταστάσεις του χρήζουν αναβάθμισης. Σε αυτό το πλαίσιο θα επισκεφθεί την Κέρκυρα το δεύτερο 15ήμερο του Ιουλίου 2020 μαζί με μηχανικούς και τεχνικό κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

 

Σε ότι αφορά στην μετατροπή ανοιχτών γηπέδων σε κλειστά γήπεδα με ελαφριές κατασκευές ή φουσκωτές οροφές (μπαλόνι), ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου οι

διαδικασίες αδειοδότησης να απλοποιηθούν. Τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα περιλαμβάνει και σχετική διάταξη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search