Print this page

Γιάννης Καββαδίας Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νότιας Κέρκυρας: Σύντομος απολογισμός έργων της δημοτικής Αρχής της Νότιας Κέρκυρας

June 28, 2020 777

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νότιας Κέρκυρας με κείμενό του αναφέρεται σε σύντομο απολογισμό του δήμου 

Αναλυτικά: 

" Με τη αφορμή των επίσημων εγκαινίων της φωταγώγησης του ποταμιού της Λευκίμμης, το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουνίου, στο χαρακτηριστικότερο σημείο του οικισμού,  που οδηγεί στην παραλία Μπούκα, στη θάλασσα, δίνοντας μια άλλη, θεαματική, όψη στο ποτάμι, κάνοντας ακόμα πιο απολαυστικό τον περίπατο, ειδικά τα  καλοκαιρινά απογεύματα – λοιπόν, μ’ αυτή την αφορμή επιθύμησα έναν σύντομο, πολύ σύντομο απολογισμό έργων της δημοτικής Αρχής της Νότιας Κέρκυρας.

Θα συνοψίσω, μικρές και μεγάλες δραστηριότητες, των τελευταίων λίγων ημερών:

Στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας, κατά τις τελευταίες ημέρες

α) επισκευάσαμε και συντηρήσαμε οχήματα,

β) ορίστηκαν δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι αναπληρωτές τους για τη συγκρότηση Επιτροπής Δημοπρασιών για την εκποίηση, μίσθωση ή εκμίσθωση πραγμάτων για το έτος 2020,

γ) εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Παξών και Δήμου Ν. Κέρκυρας για την υλοποίηση του έργου ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΞΩΝ,

δ) ορίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διαδημοτικής ΔΕΥΑ Κέρκυρας,

ε) ορίστηκε Εκπρόσωπος του Δήμου Νότιας Κέρκυρας στη Γενική Συνέλευση του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης στερεών αποβλήτων Ιονίων Νήσων,       

στ) προσλήφθηκε προσωπικό ΙΔΟΧ για τη λήψη κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού και της ανάγκης αντιμετώπισης της διασποράς του.

Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι υπήρξε επίσημη ενημέρωση ότι ολοκληρώθηκε η γραφειοκρατική διαδικασία για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας. Πλέον δεν υφίστανται υποχρεώσεις έναντι της Ε.Ε. ως απόρροια του συγκεκριμένου έργου και ανοίγει ο δρόμος να περιέλθει ο χώρος στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας για τη χρήση που αυτός επιθυμεί. Υπενθυμίζω ότι η δημοτική μας ομάδα με τον Δήμαρχο Κ. Λέσση θα έθετε ακόμη και θέμα παραιτήσεως, αν κάποιοι επέμεναν να χρησιμοποιηθεί η Νότια Κέρκυρα για ΧΥΤΑ.

Με αγώνες, λοιπόν, ετών για τον δύσμοιρο ΧΥΤΑ και τον ταλαίπωρο νότο της Κέρκυρας, με συνεχείς παρεμβάσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Κυβέρνηση, και προσωπικά του Δημάρχου, πετύχαμε να πάρουμε στα χέρια μας τον ΧΥΤΑ και σταμάτησε η τρομοκρατία, τα έξοδα για τα ΜΑΤ κ.ά. Ο νότος πλέον με την αποφασιστικότητά του για τον ΧΥΤΑ, βρήκε επιτέλους τον βηματισμό του.

Κι εννοείται επίσης ότι δρομολογούνται και δημοπρατούνται έργα, πολλά έργα.

Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας συστάθηκε με τον Ν. 4600/2019, αποτελούμενος από τις δημοτικές ενότητες: α. Κορισσίων, β. Λευκιμμαίων και γ. Μελιτειέων. Η έδρα του Δήμου Νότιας Κέρκυρας είναι η Λευκίμμη. Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας έχει πληθυσμό 15.681 κατοίκους, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011 (μόνιμος πληθυσμός). Με βάση τις διατάξεις του Ν. 4555/2018, ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας, κατηγοριοποιείται στους «Μεγάλοι και Μεσαίοι Νησιωτικοί Δήμοι».

Στηρίζουμε τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Λέσση και τη δημοτική παράταξή μας, ώστε η αποφασιστικότητα που έχει επιδειχτεί μέχρι σήμερα να είναι ο οδηγός μας.  

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ (ΓΑΣΠΑΡΗΣ)

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νότιας Κέρκυρας”

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.