Print this page

Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νικολάου: Δε ζητάμε χάρες, απαιτούμε αυτό που δικαιούμαστε!

August 08, 2020 550
 
 
Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου που καταλογίζουν αδράνεια στη δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας όσον αφορά το έργο αναβάθμισης του γηπέδου, "τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα ". Άμεσος είναι ο κίνδυνος ματαίωσης του έργου που έχει εγκριθεί η χρηματοδότησή του με προθεσμία μέχρι 31/12/20.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5/8.
 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Η Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 5/8 στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, με θέμα τη μη κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών για την εκτέλεση του εγκεκριμένου, χρηματοδοτημένου και ονοματοδοτημένου έργου από το Υπουργείο Εσωτερικών με τίτλο 《Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Αγίου Νικολάου 》με φορέα υλοποίησης το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και ημερομηνία λήξης 31/12/20 και βλέποντας ξεκάθαρα πια τον κίνδυνο το έργο να χαθεί, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής :
1) Σύσταση 《Επιτροπής Γηπέδου 》 αποτελούμενη από την Δημοτική μας Σύμβουλο Καλούδη Α., εκπροσώπους της Κοινότητας, εκπροσώπους από τον ποδοσφαιρικό,πολιτιστικό και εκκλησιαστικό σύλλογο καθώς επίσης και όποιον πολίτη με τις γνώσεις ή την επαγγελματική του ιδιότητα μπορεί να βοηθήσει.
2) Σύνταξη επιστολής προς όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (κατόπιν σχετικής ενημέρωσης για το θέμα) όπου θα ζητάμε το θέμα να συζητηθεί εκτάκτως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος να εισηγηθεί την αποστολή αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών που θα ζητάει αλλαγή του φορέα υλοποίησης από Δήμο Κεντρικής σε Δήμο Νότιας Κέρκυρας αφού το έργο ανήκει ουσιαστικά σε αυτόν και ΣΥΣΣΩΜΟ το Δημοτικό Συμβούλιο να ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ την εισήγηση αυτή.
3) Στο εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο θα υπάρχουν εκπρόσωποι της Επιτροπής Γηπέδου, εντός. Και εκτός θα παρευρίσκονται όσο το δυνατό περισσότεροι κάτοικοι του χωριού.
Τέλος, απαιτούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την Δημοτική μας Αρχή ώστε το έργο, που μόνοι μας, χωρίς τη βοήθεια κανενός, σπαταλώντας χρόνο, μοχθήσαμε και καταφέραμε να εγκριθεί, να ονοματιστεί και να χρηματοδοτηθεί με 275.100 ευρώ, να μην χαθεί. Δηλώνουμε ακόμα σαν χωριό ότι στις όποιες ενέργειες προβεί ο Δήμαρχός μας για την υλοποίηση του έργου, θα έχει την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράστασή μας.
Η ιστορία γράφει! Και μέχρι στιγμής έχει γράψει ότι ένας μικρός ποδοσφαιρικός σύλλογος κατάφερε την χρηματοδότηση ενός έργου με 275.100 ευρώ και οι εκλεγμένοι αρμόδιοι κινδυνεύουν να το χάσουν!
Δε ζητάμε χάρες, απαιτούμε αυτό που δικαιούμαστε!!
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.