• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ξεπουλάνε και το Λιμάνι Λευκίμμης!

September 02, 2020 1140

 

Παραφράζοντας τον ποιητή "όπου ακούω ανάπτυξη μου μυρίζει ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η κυβέρνηση Κ. Μητυσοτάκη παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βγάζει στο σφυρί τη δημόσια περιουσία. Σειρά έχει το λιμάνι της Λευκίμμης,
Αποκαλυπτικό το παρακάτω ρεπορτάζ του  CorfuPress.com
 
 

Προς ιδιωτικοποίηση οδεύει το λιμάνι της Λευκίμμης, όπως επιβεβαίωσε ουσιαστικά κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κέρκυρα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης – ο οποίος πάντως, δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει αυτή την έννοια κάνοντας λόγο για «ιδιώτη επενδυτή»!

• Αυλωνίτης: Πάτε να πουλήσετε το Λιμάνι της νότιας Κέρκυρας;
• Κράτσα και Γκίκας: «Δεν είναι πούλημα, είναι επένδυση»
• Πλακιωτάκης: Την κατάλληλη ώρα προφανώς και θα υπάρχει διαβούλευση
• Λέσσης: Δεν ξέραμε τίποτα, αν δεν είμαστε γνώστες η κοινωνία θα λειτουργήσει αρνητικά

Μάλιστα, η επιβεβαίωση της αναφοράς που έγινε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με φορείς της Αυτοδιοίκησης και των φορέων του νησιού, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση, ο οποίος κάλεσε τον Υπουργό να απαντήσει για το ποιες αποφάσεις ελήφθησαν και γιατί δεν έχει ενημερωθεί η δημοτική αρχή ώστε να υπάρξει έστω διαβούλευση.
Ο κ. Πλακιωτάκης δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση για το πως θα γίνει η αξιοποίηση του λιμανιού, με το βουλευτή Κέρκυρας της Ν.Δ. Στέφανο Γκίκα –ο οποίος έκανε αρχικά και τη σχετική αναφορά στο τέλος της σύσκεψης- να υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση αλλά για ιδιώτη επενδυτή ώστε να αναπτυχθεί ο λιμένας του νοτίου συγκροτήματος του νομού.

 
 
 

«Δεν είναι πούλημα, είναι επένδυση»

Ο κ. Γκίκας, σχολιάζοντας τα αιτήματα των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης για ανάπτυξη, βελτίωση εγκαταστάσεων και αναβάθμιση των λιμένων της Κέρκυρας εκτός της πόλης με αιχμή τον Άγιο Στέφανο και την Ημερολιά αλλά και τα Διαπόντια, δήλωσε ότι οι μελέτες που είναι ώριμες μπορούν να ενταχθούν: «Οι Οθωνοί που είναι ώριμοι θα ενταχθούν. Τι γίνεται όταν δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες; Εδώ έχουμε δύο λιμάνια. Τον Άγιο Στέφανο και τη Λευκίμμη. Κατ΄ αρχάς, η πολιτική ηγεσία, ο Γ.Γ. του Υπουργείου, το ΤΑΙΠΕΔ και ο ΟΛΚΕ συμφωνούν ότι τα δύο αυτά λιμάνια θα αναπτυχθούν. Ήδη στο Λιμάνι Λευκίμμης οδεύουμε με ιδιώτη επενδυτή. Είμαστε σε ένα καλό δρόμο, θα γίνουν ανακοινώσεις όταν έρθει η ώρα».
Στο σημείο αυτό τον διέκοψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης ο οποίος ζήτησε να μάθει αν η κυβέρνηση σκοπεύει να πουλήσει το λιμάνι της Λευκίμμης. Ο κ. Γκίκας αλλά και η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα απάντησαν ότι δεν υπάρχει η λέξη πούλημα αλλά επένδυση!

Λέσσης: Δεν ξέραμε τίποτα, η Αυτοδιοίκηση είναι απούσα!

Το επιχείρημα αυτό προκάλεσε την αρνητική αντίδραση και των δύο βουλευτών της αντιπολίτευσης, αλλά και του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας.
Μάλιστα, ο Κώστας Λέσσης δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα σχέδια και έκανε λόγο για έλλειμμα ενημέρωσης και συντονισμού: «Ως δημοτική αρχή δεν έχουμε ενημερωθεί, δεν είμαστε κοινωνοί. Η κοινωνία αν δεν είμαστε γνώστες, θα λειτουργήσει αρνητικά. Βλέπουμε ότι θα μπει επενδυτής σε ένα λιμάνι που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία δεν είναι γνώστης. Αυτό είναι ένα έλλειμμα συντονισμού».
Ακολούθησε ο παρακάτω χαρακτηριστικός διάλογος:
Γ. Πλακιωτάκης: «Καμία επένδυση δεν προχωρά αν δεν είναι σε γνώση της Τ.Α.»
Κώστας Λέσσης: «Ναι, αλλά μέχρι τώρα η Τ.Α. είναι απούσα»
Γ. Πλακιωτάκης: «Δεν έχει ολοκληρωθεί με την έννοια ότι έχουν εκδοθεί τα τεύχη δημοπράτησης. Και η Αυτοδιοίκηση και οι τοπικοί φορείς θα ενημερωθούν, γιατί για να προχωρήσει μία επένδυση θα πρέπει να την αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία. Άρα, την κατάλληλη ώρα και τον κατάλληλο χρόνο, προφανώς και θα υπάρχει διαβούλευση και κατάθεση προτάσεων και από την πλευρά σας».

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Χθες το βράδυ, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας, ωστόσο, λόγω χρόνου και ήδη ανακοινωθείσας ημερήσιας διάταξης την Παρασκευή όπου έγινε γνωστή η πρόθεση παραχώρησης του λιμένος σε ιδιώτη, αποφασίστηκε το θέμα να τεθεί κανονικά στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης, όταν αυτή προγραμματιστεί.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search