• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Μικρά - Υπέροχα χωριά της Κέρκυρας! - Εκπληκτικές φωτό

September 04, 2020 5040

Υπέροχα χωριουδάκια για να δεις στην Κέρκυρα

Αν βρεθείς στις διακοπές σου στην πανέμορφη Κέρκυρα, έχουμε μερικά χωριουδάκια να σου προτείνουμε που δεν πρέπει να χάσεις…

Υπέροχα χωριουδάκια για να δεις στην Κέρκυρα
 

Την αγαπάμε την Κέρκυρα. Πολλοί την αποκαλούν αρχόντισσα του Ιονίου, και είναι. Έχει στυλ, έχει φινέτσα, έχει και την απαραίτητη δόση μυστηρίου. Και αν θες να ανακαλύψεις ακόμα περισσότερο μυστήριο στην Κέρκυρα, ίσως θα ήταν καλό να αφήσεις τον τουριστικό οδηγό κάτω και να κάνεις ένα μικρό τουρ σε αυτά τα (άλλα γνωστά, άλλα λιγότερο) όμορφα χωριά της…

Ο Χλωμός

Χλωμός Κέρκυρα !!! | Παραδοσιακό χωριό Χλωμός. Χλωμός Κέρκυρ… | Flickr

Ο Χλωμός είναι ένα από τα πιο παλιά χωριά της Κέρκυρας, και ένα από τα πιο γραφικά. Θα ακούσεις να το αποκαλούν και «Εξώστη» του νησιού, μιας και από εκεί, σε υψόμετρο 270 μέτρων, η θέα στην ακτογραμμή της Κέρκυρας είναι απίστευτη. Το περπάτημα στα στενάκια του θα σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, πιο παλιά. Για να είσαι μετά έτοιμος για το απόλυτο ταξίδι στο παρελθόν…

Παλαιά Περίθεια

Ποιος είπε πως στην Ελλάδα δεν έχουμε πόλεις-φαντάσματα; Η Παλαιά Περίθεια είναι ένα χωριό του 14ου αιώνα, σε υψόμετρο περίπου 480 μέτρων στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορα. Είναι επίσημα αναγνωρισμένη ως ιστορικός οικισμός, είναι εγκαταλειμμένη και μπορείς να κάνεις βόλτες ανάμεσα στα μισογκρεμισμένα (αλλά και τα αναστυλωμένα, που πλέον λειτουργούν ως γραφικά ταβερνάκια) σπίτια. Μην ξεχάσεις να πάρεις ντόπιο βιολογικό μέλι από εδώ.

Λάκωνες

Βρίσκονται μια ανάσα από την Παλαιοκαστρίτσα (4 χιλιόμετρα όλο κι όλο, και με τα πόδια το κάνεις δηλαδή), και είναι ένα μικρούλι, γραφικότατο χωριουδάκι που προσφέρει υπέροχη θέα, αλλά και μπόλικα σκηνικά από την παράδοση—πολλές γυναίκες κυκλοφορούν κανονικότατα στην καθημερινή τους ζωή ντυμένες με την παραδοσιακή φορεσιά. Εδώ μπορείς να απολαύσεις την απίστευτη θέα, να χαλαρώσεις με καφεδάκι και να εμπλουτίσεις την διαμονή σου στην Παλαιοκαστρίτσα. Ή, καλύτερα, να επιλέξεις τους Λάκωνες ως το κυρίως ορμητήριό σου, αν θες οι διακοπές σου να είναι ό,τι πιο ήσυχο.

Σωκράκι

Ένα πολύ, πολύ παλιό χωριό (από το 1343 αναφέρεται πρώτη φορά) που έχει διατηρήσει την αρχιτεκτονική και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Πλακόστρωτα δρομάκια, ελαιοτριβεία, δύο πλατειούλες που είναι χάρμα οφθαλμών, παραδοσιακά καφενεία και φυσικά εντυπωσιακές εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα. Και σχετικά κοντά είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για πεζοπορία της Κέρκυρας, το φαράγγι στα Μελισσούδια.

Αφιώνας

Καλντερίμια γραφικά, πολύχρωμα σπιτάκια που θα σε κάνουν να χαθείς για ώρες, κάνοντας κύκλους μέσα στην ομορφιά. Κάτω από τον Αφιώνα βρίσκεται η περίφημη διπλή παραλία Πόρτο Τιμόνι, γύρω στα είκοσι λεπτά πεζοπορίας μακριά. Και είναι μια πεζοπορία που προσφέρει κι αυτή άφθονο θέαμα, με ερείπια μεσαιωνικών οχυρών και τη μικρή εκκλησία του Αγίου Στυλιανού, που βρίσκεται μέσα σε σπηλιά.

Εβροπούλοι

Δεν είναι μόνο ένα ακόμα γραφικό, κουκλίστικο χωριό της Κέρκυρας. Που είναι, και σίγουρα θα περάσεις πολλή ώρα να χαζεύεις στην διαδρομή σου την αρχιτεκτονική και το πράσινο τριγύρω. Το χωριό αυτό, όμως, είναι πλέον και σπίτι του Μουσείου Καποδίστρια, που περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα και έπιπλα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, και είναι πραγματικά μια υπέροχη εμπειρία.

ΠΗΓΗ: in2life.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search