• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Περιπέτεια για 27χρονο Βρετανό τουρίστα στην Κέρκυρα μετά το ένταλμα του Κατάρ μέσω Interpol

September 05, 2020 3967

 

 

Μία απίστευτη ιστορία κρύβεται πίσω από τη σύλληψη ενός 27χρονου Βρετανού τουρίστα στην Κέρκυρα για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Interpol που είχαν εκδώσει οι Αρχές του Κατάρ ως εμπλεκόμενου σε υπόθεση ναρκωτικών.

Όταν ο Κόνορ Χάουαρντ προσγειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας», προκειμένου να βρει τους γονείς του που παραθέριζαν στην περιοχή Ρόδα της βόρειας Κέρκυρας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν κατά τον έλεγχο ότι, το Κατάρ είχε εκδώσει σήμα εναντίον του για καταδίκη ερήμην του για υπόθεση ναρκωτικών. Το Κατάρ, ζητεί την έκδοσή του για να φυλακιστεί.

 
 

Μύλος για κάνναβη

 

Όπως υπογραμμίζει η εκπρόσωπός του Ρόντα Στίρλινγκ, δικηγόρος εξειδικευμένη σε ζητήματα εκδόσεων και νομικών υποθέσεων Βρετανών για χώρες της Μέσης Ανατολής, ο Χάουαρντ βρέθηκε να κατέχει έναν μικρό μύλο αξίας 10 λιρών που χρησιμοποιείται για φύλαξη κάνναβης κατά τη διάρκεια μιας πτήσης τράνζιτ από την Αυστραλία στη Μεγάλη Βρετανία, με στάση στη Ντόχα του Κατάρ.

«Δεν είχε ναρκωτικές ουσίες»

Η κα Στίρλιγκ υπογραμμίζει ότι δεν αντιμετώπισε κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών αφού δεν βρέθηκε τίποτα πάνω του ή στις αποσκευές του και, άλλωστε, για το λόγο αυτό αφέθηκε τελικά ελεύθερος στο Κατάρ. Όμως, οι Αρχές της χώρας της Μέσης Ανατολής προχώρησαν εν αγνοία του σε δίωξή του σε μεταγενέστερο χρόνο και σε δίκη του ερήμην, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί και να εκδοθεί το σήμα στην Interpol.

Στις Φυλακές Κέρκυρας

Ο Howard εμφανίστηκε χθες (σ.σ. την Πέμπτη) στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κέρκυρας όπου ο δικηγόρος του ζήτησε να απελευθερωθεί με εγγύηση μέχρις ότου η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφασίσει για το αίτημα του Κατάρ, ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό καθώς δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τα αίτια της καταδίκης και τα οποία ζητήθηκαν πλέον με τους επίσημους διαύλους από τις Αρχές της χώρας του Περσικού Κόλπου.
Πάντως, θα συνεδριάσει πάλι στις 24 Σεπτεμβρίου οπότε και αναμένεται να εξετάσει εκ νέου το αίτημα. Έως τότε, ο Βρετανός υπήκοος θα παραμείνει κρατούμενος στις Κλειστές Φυλακές Κέρκυρας!

Διαστάσεις στον βρετανικό Τύπο

Το θέμα έχει ήδη πάρει διαστάσεις στη Μεγάλη Βρετανία ενώ όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, τοπικοί Σκωτσέζοι βουλευτές έχουν ξεκινήσει ενέργειες ασκώντας διπλωματική πίεση και ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του από τις ελληνικές αρχές και την άρνηση έκδοσης στο Κατάρ, με επιχείρημα μεταξύ άλλων ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται δεν διώκεται στη χώρα μας.

Στην Κέρκυρα παραμένουν οι γονείς του

Στην Κέρκυρα εξακολουθούν να βρίσκονται η μητέρα του Αντέλ και ο θετός του πατέρας Ρόμπερτ Γιάγκ, ενώ ο Conor Howard παραμένει κρατούμενος και οι γονείς του ζητούν να οριστεί εγγύηση για να απελευθερωθεί υπό όρους. Αν τελικά εκδοθεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης στη χώρα αυτή ενάμισι έτους.

Πηγή: ΕΡΤ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search