• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

«Μέσα» στη βίλα της Ρένας Βλαχοπούλου στη Δασιά (video)

September 07, 2020 5572

 

Το σπίτι που σχεδίασε και λάτρεψε η Ρένα Βλαχοπούλου στην Κέρκυρα έχει ανακαινιστεί και διατίθεται για όποιον θέλει να περάσει λίγες μέρες διακοπών. Δείτε πως είναι σήμερα…

Για χρόνια ρήμαζε παρατημένη από τον χρόνο και την εγκατάλειψη, τώρα η αγαπημένη βίλα της Ρένας Βλαχοπούλου στην Δασιά της Κέρκυρας έχει αποκτήσει και πάλι ζωή, καθώς έχει μεταμορφωθεί σ’ ένα άκρως καλόγουστο και υπερσύγχρονο κατάλυμα, με θέα το απέραντο γαλάζιο.

 

Το newsit.gr βρέθηκε στην Κέρκυρα και στο σπίτι που λάτρεψε η Ρένα Βλαχοπούλου όσο κανένα άλλο από τα περιουσιακά της στοιχεία.

Ο φακός του newsit.gr κατέγραψε τους χώρους που μόνο σε “rooms to let” δεν παραπέμπουν, όπως προσπάθησαν να διαδώσουν κάποιοι από το νησί. Στους χώρους της βίλας, η οποία εξακολουθεί να τραβά τα βλέμματα με τα μοντέρνα έπιπλα και τα γλυπτά by Καίτη Αναστασάκη στους τοίχους, είχαν φιλοξενηθεί μεγάλα ονόματα της υποκριτικής τέχνης και προσωπικοί φίλοι του ζεύγους Ρένα Βλαχοπούλου – Γιώργος Λαφαζάνης.

 

Στα χέρια του Γιώργου Λαφαζάνη η βίλα της Δασιάς είχε περάσει μετά τον θάνατο της Ρένας Βλαχοπούλου τον Ιούλιο του 2004

Για την μεταμόρφωση και την μετατροπή της σε καλοκαιρινό κατάλυμα των 800 ευρώ την βραδιά, ευθύνονται οι νέοι ιδιοκτήτες της Κώστας Καρδάκης και Ξανθή Καντάρου, οι οποίοι με αγάπη και σεβασμό στο πρόσωπο της ηθοποιού όχι μόνο κατάφεραν να δώσουν έναν φρέσκο αέρα στο σπίτι, αλλά και να του χαρίσουν το όνομα “Villa Ren” αφιερωμένο στην πρώτη ιδιοκτήτρια, η οποία για χρόνια αποτελούσε πηγή διαφήμισης για το πανέμορφο νησί του Ιονίου.

Το σπίτι μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν πουλήθηκε, ανήκε στους κληρονόμους του Γιώργου Λαφαζάνη, αγαπημένου συζύγου της Ρένας Βλαχοπούλου μεταξύ των οποίων ήταν και η αδελφή του Σοφία, οι οποίοι το απέκτησαν με διαθήκη που άφησε ο επιχειρηματίας το 2010, όταν έφυγε κι εκείνος από την ζωή. Εκεί περνούσε πολλά από τα καλοκαίρια της η Σοφία Λαφαζάνη που εξαιτίας του προχωρημένου της ηλικίας και του δαπανηρού κόστους συντήρησης όλου του κτήματος, που αποτελείται από κάτι λιγότερο από έξι στρέμματα με τριώροφη βίλα και ξενώνα, πήρε την απόφαση να το πουλήσει.   

 

Ως πρώτη τιμή πώλησης είχαν οριστεί οι 500.0000 ευρώ, ποσό που πέρα από έναν Γάλλο που είχε αρχικά ενδιαφερθεί να το αγοράσει, κανένας άλλος δεν είχε να δώσει, αφού η οικονομική κρίση είχε πλήξει για τα καλά τον κλάδο των αγοραπωλησιών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ζευγάρι των νέων πλέον ιδιοκτητών να αποφασίσει να το διεκδικήσει, κάνοντας μια νέα οικονομική προσφορά στους κληρονόμους, οι οποίοι βλέποντας το ενδιαφέρον τους το πούλησαν σε χαμηλότερη τιμή.

Ο πανέμορφος κήπος με τα δέντρα και τα εξωτικά φυτά που είχε παραγγείλει η Ρένα Βλαχοπούλου, καθώς και όλοι οι εσωτερικοί χώροι σε βίλα και ξενώνα μέχρι εκείνη την ώρα αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα, καθώς η υγρασία είχε αρχίσει να αφήνει έντονα τα σημάδια της σε όλη σχεδόν την τοιχοποιία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί μεγάλη παρέμβαση προκειμένου να αποκτήσει την εικόνα που έχει σήμερα.

Το είχε σχεδιάσει η Ρένα Βλαχοπούλου

Αρχιτεκτονικά στο σπίτι των 450 τ.μ που είχε σχεδιαστεί για την ηθοποιό το 1982 παρέμεινε ως έχει, ενώ οι μοναδικές αλλαγές που έχουν γίνει είναι στα παράθυρα, τα οποία από ξύλινα με καμάρες απέκτησαν μια πιο σύγχρονη μορφή, τα κλασσικά κεραμίδια, αλλά και τις πέργκολες που ντύθηκαν με τα πιο μοντέρνα υλικά. Εσωτερικά κρατήθηκε μόνο η παλιά διαρρύθμιση του σπιτιού και τίποτε άλλο, αφού όλοι οι χώροι είναι ανακαινισμένοι πλήρως από άκρη ως άκρη. 

Επίσης στον τρίτο όροφο που βρισκόταν αποκλειστικά και μόνο το δωμάτιο του ζεύγους Βλαχοπούλου – Λαφαζάνη με το δικό τους μπάνιο, το μεγάλο γραφείο και το ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα της Δασιάς, δημιουργήθηκε ένα ακόμα υπνοδωμάτιο με αποτέλεσμα από πέντε που διέθετε μέχρι τότε η βίλα, να αποκτήσει τελικά έξι δωμάτια με έξι εσωτερικά δικά τους μπάνια. 

Σημαντικές αλλαγές έχει υποστεί και ο ξενώνας των 80τ.μ, που βρίσκεται δεξιά της βίλας και σήμερα μοιάζει να είναι βγαλμένος από σύγχρονο παραμύθι. Οι νέοι ιδιοκτήτες προκειμένου να ανεβάσουν ένα σκαλί ακόμα το επίπεδο της φιλοξενίας τους, δημιούργησαν εξωτερικά των δυο σπιτιών και δυο πισίνες με ξύλινα ντεκ και άνετες ξαπλώστρες.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search