• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Λευκίμμης καταγγέλλει το ΥΠΑΙΘ για την κατάσταση στα σχολεία

October 03, 2020 901

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Λευκίμμης θεωρεί το ΥΠΑΙΘ "υπαίτιο για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις σχολικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται υπό κατάληψη" και δίκαια τα αιτήματα των μαθητών. Επισημαίνει ότι η “ εξ αποστάσεως εκπαίδευση”  "είναι εντελώς αντιδημοκρατική, τιμωρητική  με απειλητικό χαρακτήρα και μας παραπέμπει σε άλλες παλιές εποχές" για αυτό κα καλεί  "όλους τους καθηγητές των παιδιών μας, να μην πάρουν μέρος στην “ εξ αποστάσεως εκπαίδευση ” και να μην γίνουν συνένοχοι του υπουργείου παιδείας".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ –ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Το ΔΣ του συλλόγου μας, με την παρούσα επιστολή θέλει να καταδικάσει τη στάση του υπουργείου παιδείας απέναντι στους μαθητές και το θεωρεί υπαίτιο για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις σχολικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται υπό κατάληψη.

Από τις 30 Ιουνίου μέχρι την 1 Σεπτέμβρη, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε άπλετο χρόνο να σχεδιάσει και να οργανώσει το άνοιγμα των σχολικών μονάδων πάνω απ΄ όλα με ασφάλεια, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί από τον Ιανουάριο με την πανδημία, αντ΄ αυτού όμως, προτίμησε να πάρει ένα και μοναδικό μέτρο προφύλαξης των μαθητών και αυτό δεν είναι άλλο από την μια και μοναδική , τεράστια μάσκα που μοίρασε.

Την ώρα όμως που τα παιδιά μας αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους :

  • Ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.
  • μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα,
  • άμεση κάλυψη των αναγκών για εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες,
  • αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα, ώστε οι μαθητές, να μην είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται επί δυο διδακτικές ώρες συνεχόμενα σε μια αίθουσα φορώντας μάσκα
  • αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης

το υπουργείο παιδείας, διάλεξε τον πιο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο για να λύσει το «πρόβλημα των καταλήψεων» με την “ εξ αποστάσεως εκπαίδευση” σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Η ΥΑ 131451/ΓΔ4 είναι εντελώς αντιδημοκρατική, τιμωρητική  με απειλητικό χαρακτήρα και μας παραπέμπει σε άλλες παλιές εποχές. Ποιος όμως είναι αυτός , που εξαιρεί τα παιδιά μας από την εκπαιδευτική διαδικασία και τα κατηγοριοποιεί σε «καταληψίες» και «μη καταληψίες» ;;;

Καλούμε το υπουργείο παιδείας να αποσύρει την ΥΑ 131451/ΓΔ4 αλλά και όλους τους καθηγητές των παιδιών μας, να μην πάρουν μέρος στην “ εξ αποστάσεως εκπαίδευση ” και να μην γίνουν συνένοχοι του υπουργείου παιδείας.

Παρακαλούμε τους  καθηγητές, να είναι δίπλα στα παιδιά μας, και όχι απέναντί τους, να στηρίξουν και αυτοί με όποιο τρόπο μπορούν τα δίκαια αιτήματά τους ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και να μην αφήσουν το υπουργείο Παιδείας να τους μετατρέψει σε κατασταλτικό μηχανισμό, όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Γυμνασίου Λευκίμμης - Κέρκυρας

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search