Print this page

Συναίνεση και αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας

October 13, 2020 401

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης με θέμα την αντιμετώπιση της επέκτασης του κορωνοιού στη Νότια Κέρκυρα.
Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Νίκος Γκούσης, Γιάννης Πανδής και Γιώργος Κουλούρης, οι διευθυντές των γυμνασίων Λευκίμμης και Αργυράδων, καθώς και του Λυκείου Λευκίμμης, η εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Μαρίνα Ράπτη, εκπρόσωποι των συλλόγων των γονέων. Επίσης συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Υγείας – Παιδείας Γιώργος Σαγιάς, η υπεύθυνη για θέματα πρωτοβάθμιας εκ/σης Αθηνά Κουλούρη, ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Ανδριώτης και ο αντιδήμαρχος Νίκος Κουρτέσης.


Βασικό σημείο που προέκυψε ήταν η πολιτική συναίνεση σε όλα τα βήματα αντιμετώπισης του προβλήματος. Αρχικά όπως ενημερώθηκαν από τον κο Σαγιά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι ήταν 10 αλλά αναμένονται τα αποτελέσματα από περισσότερα από 100 δείγματα που έχουν ληφθεί στις στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και σε συλλογικότητες όπως σχολεία και ποδοσφαιρικές ομάδες, όπου βρέθηκαν κρούσματα.
Η απολύμανση του κτηρίου Γυμνασίου – Λυκείου Λευκίμμης έχει ήδη γίνει αναμένεται να γίνει και στο Γυμνάσιο Αργυράδων καθώς και όπου κριθεί απαραίτητο.
Οδηγός για τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι τα αποτελέσματα των τεστ που ήδη έχουν ληφθεί από τα οποία μεγάλο μέρος αναμένονται αύριο Τρίτη.
Επόμενο ραντεβού των επικεφαλής των παρατάξεων με τη Δημοτική αρχή θα είναι αύριο οπότε και θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή και επομένως θα υπάρχει η δυνατότητα να ληφθούν αποφάσεις για τυχόν περισσότερα έξοδα από την πλευρά του Δήμου.


Τα Γυμνάσια Λευκίμμης και Αργυράδων καθώς και το Λύκειο Αργυράδων παραμένουν κλειστά Δευτέρα και Τρίτη.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου Κώστα Λέσση οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν με ψυχραιμία προκειμένου να μην γίνει lock down σε όλη την περιοχή διότι θα αποτελέσει μεγάλο οικονομικό πλήγμα στον τουρισμό που ακόμη προσφέρει εισοδήματα στις επιχειρήσεις. Οι δημοτικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.