• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο: Για το κλείσιμο της "Πειραιώς" στη Λευκίμμη

November 09, 2020 399
 
 · 
ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ '‘ΠΕΙΡΑΙΩΣ'’ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ
 
Μέσα στο Νοέμβρη - σύμφωνα με τις έως πρότινος ασφαλείς πληροφορίες - θα κλείσει οριστικά το κατάστημα της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη Λευκίμμη, έδρα του δήμου της Νότιας Κέρκυρας.
Ακούγεται ότι πρόκειται για μία δρομολογημένη απόφαση, ενταγμένη στα πλαίσια νεοφιλελεύθερων επιλογών και ότι δεν πέφτει λόγος σε κανένα, αφού πρόκειται για απόφαση ιδιωτικής τράπεζας.
Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα....
Καταρχάς η απόφαση είναι απαράδεκτη, αφού στο βωμό ακόμη και ελάχιστου κέρδους χωρίς δισταγμό υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων ενός δήμου, ενώ και η επιλογή του χρόνου της δημοσιοποίησης, δηλαδή κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είναι ένα επιπλέον γεγονός που δείχνει αναλγησία και πλήρη αδιαφορία για τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτόν τον καιρό οι πολίτες.
Δεύτερον, είναι γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης οι τράπεζες έχουν ενισχυθεί και διασωθεί με κυβερνητικές αποφάσεις από χρήματα των πολιτών. Ας μη ξεχνάμε λοιπόν, ότι δεν διασώθηκαν μόνο για την κερδοφορία τους, αλλά για να υπηρετούν κυρίως τις ανάγκες του λαού. Επομένως και η Κυβέρνηση και η Αυτοδιοίκηση οφείλουν, όταν απαιτείται, ως ασφαλιστικές δικλείδες να προβαίνουν σε κατάλληλες παρεμβάσεις, προκειμένου να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον, αλλά και την εξυπηρέτηση και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Τρίτον, σε ένα γενικότερο επίπεδο, η περαιτέρω απομάκρυνση νευραλγικών υπηρεσιών από την έδρα ενός δήμου βάλλει ευθέως και κατά της ύπαρξης του ίδιου του δήμου. Δεν είναι τυχαίο το φημολογούμενο τον τελευταίο χρόνο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στη Λευκίμμη.
Ως ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν. αντιδράσαμε και στο ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ φέρνοντας σχετικό ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και ήδη πρίν από ένα χρόνο στηρίξαμε τις τράπεζες, οι οποίες διατηρούσαν κατάστημα στο δήμο μας, προτείνοντας στο δημοτικό συμβούλιο της Νότιας Κέρκυρας τη συνεργασία του δήμου μόνο με τις τράπεζες αυτές (καταθέσεις κ.α.). Δυστυχώς η πρότασή μας δεν ψηφίστηκε, αφού η δημοτική αρχή (με διαφορετικά κριτήρια;) επέλεξε τη συνεργασία του δήμου με άλλη τράπεζα.
Πλέον, τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, καλούμε την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές του τόπου (Δήμο και Περιφέρεια) να συμβάλουν αποφασιστικά, ώστε όχι μόνο να ανασταλεί προς το παρόν η απόφαση, αλλά να διατηρηθεί μόνιμα το κατάστημα της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη Λευκίμμη.
Η τακτική του ''Πόντιου Πιλάτου'’ δεν θα συγχωρηθεί από τους πολίτες της νότιας Κέρκυρας.
 
9 Νοέμβρη 2020
Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search