Print this page

Δεν είναι αληθής ο ισχυρισμός της Δημάρχου Μ. Υδραίου - Δε μας κάνει χάρη για τη μεταφορά των απορριμμάτων

November 13, 2020 485

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κ. Λέσσης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι δεν είναι αληθής ο ισχυρισμός της Δημάρχου Μ. Υδραίου ότι "κάλυψε τα έξοδα μεταφοράς των απορριμμάτων και των δύο άλλων δήμων" τονίζοντας καταληκτικά: "Δεν μας κάνει λοιπόν κάποια χάρη η κ. Δήμαρχος, η μεταφορά γίνεται με την συνεργασία και των τριών δήμων γιατί ο δήμος Παξών τα μεταφέρει μόνος του και με την καταβολή των οφειλών που αναλογεί στον κάθε δήμο για την μεταφορά των απορριμμάτων".

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Σε συνέχεια του από 6-11-2020 δελτίου τύπου της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων πληροφορηθήκαμε τον ισχυρισμό της κ. Δημάρχου ότι : « ειδικά και μόνο για το 2020 ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας κάλυψε τα έξοδα μεταφοράς των απορριμμάτων και των δύο άλλων δήμων».

Επιθυμώ να διατρανώσω ότι ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι αληθής!

Πρώτα και κύρια διότι η μεταφορά των απορριμμάτων στη Κοζάνη για το 2020 γίνεται με εργολάβο του ΣΥΔΙΣΑ ΠΕ Κέρκυρας στον οποίο μέτοχοι είναι και οι τέσσερεις Δήμοι του Νομού Κέρκυρας, και όχι όπως αφήνει να εννοηθεί η κ. Δήμαρχος από εργολάβο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Επιπλέον ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας καταβάλει τις οφειλές του προς τον ΣΥΔΙΣΑ ΠΕ Κέρκυρας με αποτέλεσμα να μετέχει αναλογικά στις δαπάνες μεταφοράς των απορριμμάτων για το 2020.

Αν η κ. Δήμαρχος θεωρεί πως ο ΣΥΔΙΣΑ ανήκει μόνο στην Κεντρική Κέρκυρα ας δώσει λογαριασμό για την συνεχιζόμενη διαχείριση με δεματοποίηση για να δούμε πόσα σκουπίδια τελικά θα πάνε στη Κοζάνη από την εγκεκριμένη ποσότητα μέσα στο 2020. Πόσο κομπόστ έχει παραλάβει και πληρώσει η Τεχνική Υπηρεσία της σε αυτόν τον χρόνο και πού βρίσκεται αυτό; Πόσοι τόνοι απορριμμάτων που πληρώθηκαν από τους Δήμους εξαϋλώθηκαν από τις δύο καλοκαιρινές πυρκαγιές στο Τεμπλόνι;

Δεν μας κάνει λοιπόν κάποια χάρη η κ. Δήμαρχος, η μεταφορά γίνεται με την συνεργασία και των τριών δήμων γιατί ο δήμος Παξών τα μεταφέρει μόνος του και με την καταβολή των οφειλών που αναλογεί στον κάθε δήμο για την μεταφορά των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

 

Κώστας Λέσσης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.