• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) Ιονίων Νήσων: Να μην κλείσει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Λευκίμμης

November 20, 2020 404

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) Ιονίων Νήσων με ανακοίνωση ζητά να μην κλείσει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Λευκίμμης

Ανακοίνωση:

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ της Τράπεζας Πειραιώς στη ΛΕΥΚΙΜΜΗ

 

Η τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζοντας το σχεδιασμό για μείωση του κόστους και διασφάλιση της κερδοφορίας, με συρρίκνωση καταστημάτων πανελλαδικά και “εθελούσιες απολύσεις”. Χιλιάδων εργαζομένων μέχρι σήμερα, προχωράει και στο κλείσιμο του καταστήματος στη Λευκίμμη (30/11/20), έδρα του δήμου της Νότιας Κέρκυρας.

Απαιτείται άμεση παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής αλλά και των Δημοτικών αρχών προς την κυβέρνηση για να μην κλείσει το κατάστημα Πειραιώς στη Λευκίμμη.

Μια τέτοια επιλογή:

· θα αφήσει χωρίς κατάστημα ολόκληρη την περιοχή της Ν. Κέρκυρας με χιλιάδες κατοίκους συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες, αγρότες, και οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν χιλιόμετρα για να πάρουν τη σύνταξή τους ή να κάνουν μια συναλλαγή,

· εν μέσω πανδημίας την εποχή των lockdown, των περιορισμών, της ανάγκης αποφυγής συνωστισμών, θα οδηγήσει στα εναπομείναντα υποστελεχωμένα καταστήματα ακόμα μεγαλύτερη συρροή κόσμου με τους εύλογους κινδύνους για την δημόσια υγεία και την απαράδεκτη κατάσταση να στέκονται όλων των ηλικιών άνθρωποι σε ατέλειωτες ουρές που φτάνουν στα απέναντι πεζοδρόμια, όρθιοι με κρύο, βροχή και ήλιο,

· θα συσσωρεύσει επιπλέον τον όγκο δουλειάς στα δύο καταστήματα υποδοχής (Σπηλιά και Πλ. Σαρόκου) που ήδη λειτουργούν με λειψό προσωπικό,

· θα μείνουν άνεργοι εργαζόμενοι με οικογένειες και υποχρεώσεις σε εποχές που η ανεργία σπάει κόκκαλα συνέπεια και της πανδημίας.

Το ΤΧΣ σήμερα ελέγχει το 62% των μετοχών της Πειραιώς, άρα η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη, αφού το κράτος είναι κύριος μέτοχος της «δημόσιας» πλέον τράπεζας Πειραιώς.

Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές να παρέμβουν αποφασιστικά στην Κυβέρνηση ώστε να διατηρηθεί μόνιμα το κατάστημα Πειραιώς στη Λευκίμμη και οι θέσεις εργασίας.

Τα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς δε θα σταματήσουν αν δεν τα σταματήσουν οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους. Με την πλευρά των εργαζομένων και την εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού πρέπει να σταθούν περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search