• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

ΝΤ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κέρκυρας: Σκηνικό αστυνομοκρατίας στήθηκε ξανά χτες στην πόλη της Κέρκυρας

November 27, 2020 3221

Το Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κέρκυρας με ανακοίνωσή του αναφέρεται στη χθεσινή απεργία και στο κλίμα αστυνομοκρατίας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: 

"Πρωτοφανής η κινητοποίηση πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων με μπλόκα παντού, άσκοποι μαζικοί έλεγχοι, απίστευτη ταλαιπωρία και πολύωρη καθυστέρηση εκατοντάδων Κερκυραίων σε ατελείωτες ουρές ακινητοποιημένων αυτοκινήτων σε κάθε δρόμο που οδηγούσε προς την πόλη. Άλλη μια φορά η κυβερνητική υποκρισία χτύπησε κόκκινο, γιατί ο σκοπός και πάλι ήταν ο ίδιος!!! Η απαγόρευση δηλαδή και ματαίωση, ακόμα και της συμβολικής απεργιακής συγκέντρωσης των συνδικάτων."

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Πανεργατική Απεργία της Πέμπτης (26/11) σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με κυρίαρχο αίτημα την λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας του λαού, αλλά και την αντίθεση των εργαζομένων στο νέο απεργοκτόνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης… σημαδεύτηκε από μια ακόμη επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού και τρομοκρατίας.

Σε συνέχεια των αντιδημοκρατικών αστυνομικών μέτρων καταστολής απαγόρευσης του συμβολικού αγωνιστικού γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, το ίδιο ακριβώς «έργο» επαναλήφθηκε και χτες σε πόλεις όλης της χώρας, με αφορμή αυτή τη φορά την απεργία !

Τέτοιο σκηνικό αστυνομοκρατίας, στήθηκε ξανά χτες το πρωί στην πόλη της Κέρκυρας, τόσο στο κέντρο όσο και περιμετρικά. Πρωτοφανής η κινητοποίηση πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων με μπλόκα παντού, άσκοποι μαζικοί έλεγχοι, απίστευτη ταλαιπωρία και πολύωρη καθυστέρηση εκατοντάδων Κερκυραίων σε ατελείωτες ουρές ακινητοποιημένων αυτοκινήτων σε κάθε δρόμο που οδηγούσε προς την πόλη.

Άλλη μια φορά η κυβερνητική υποκρισία χτύπησε κόκκινο, γιατί ο σκοπός και πάλι ήταν ο ίδιος!!!

Η απαγόρευση δηλαδή και ματαίωση, ακόμα και της συμβολικής απεργιακής συγκέντρωσης των συνδικάτων.

Όμως ακόμα και μέσα σ’ αυτό το ασφυκτικό κλίμα πρωτοφανούς αστυνομοκρατίας, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Κέρκυρα απόδειξαν άλλη μια φορά ότι μπορούν να προσπερνούν τα εμπόδια των κυβερνητικών σχεδιασμών. Το μήνυμα και η φωνή των εργαζομένων ακούστηκε και πάλι δυνατά !

Το Εργατικό Κέντρο με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους πραγματοποίησε επιτυχημένα συμβολικές απεργιακές δράσεις, με όλα τα μέτρα προστασίας των απεργών συναδέλφων. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κινήθηκε και η ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας. Μαζί με το ΔΣ της ΕΛΜΕ πραγματοποίησαν μια ακόμη συμβολική διαμαρτυρία με πανό και δηλώσεις στα ΜΜΕ στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, θέλοντας να εκφραστεί η αλληλεγγύη και η στήριξη στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών για χρηματοδότηση και στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές.

…Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι πλέον ξεκάθαρος !

Προεπισκόπηση εικόνας

Η κυβέρνηση με πρόσχημα την καραντίνα λόγω της πανδημίας, μεθοδεύει την μόνιμη φίμωση των εργαζομένων, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης. Επιδιώκει την πλατιά εμπέδωση κλίματος τρομοκρατίας και φόβου στην κοινωνία. Θέλει «σιγή νεκροταφείου» στους τόπους δουλειάς και στην κοινωνία, ώστε να μην ακούγονται οι φωνές διαμαρτυρίας και οι λαϊκές διεκδικήσεις.

…Κάπως έτσι νομίζει η κυβέρνηση ότι μπορεί να βάλει τους εργαζόμενους στο χέρι, ώστε να περάσει όλο το αντεργατικό - αντιλαϊκό έργο της, για να συνεχίσει πιο απρόσκοπτα η κερδοφορία του κεφαλαίου.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ…

ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search