• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Όταν η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προειδοποιούσε για το άθλιο οδικό δίκτυο και έδειχνε τους ενόχους!

December 05, 2020 3288

Η πρόσφατη τραγωδία στην Κέρκυρα με τον θάνατο του 15χρονου μαθητή επαναφέρει με δραματικό τρόπο την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου της Κέρκυρας με τις παγίδες θανάτου στις οποίες έχουν χαθεί ανθ΄ρωπινες ζωές και σοβαροί τραυματισμοί. Και όμως οι εκάστοτε αυτοδιοικητικές αρχές και η κεντρική εξουσία δείχνουν εγκληματική αδιαφορία. Τo drepani.gr (argyrades.gr) υπενθυμίζει χαρακτηριστικά μια παλαιότερη 6 Φλεβάρη 2019 - ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας στην οποία τονίζεται ότι  "η κατάσταση αυτή διαρκεί δεκαετίες και κάθε χρόνο οι αυτοδιοικητικές αρχές και η κεντρική εξουσία «μπαλώνουν» προσωρινά και «δια ολίγον» το πρόβλημα  και μάλιστα συνήθως πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η κυβέρνηση, ο Δήμος και η Περιφέρεια διαφημίζουν το ότι η χώρα μας είναι 1η μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Είναι όμως αυταπόδεικτο ότι όλα αυτά δεν έχουν αντανάκλαση στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Το αίτημα μας, για ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο σε μία εποχή με τεράστιες τεχνικές και τεχνολογικές δυνατότητες θεωρούμε ότι είναι απόλυτα θεμιτό.

Επειδή η παραπάνω κατάσταση δημιουργεί δυσάρεστες καταστάσεις, και εγκυμονεί κινδύνους, όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους γενικά αλλά και για τους μεταφερόμενους μαθητές μας

Ζητάμε

Από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε ό,τι την αφορά, να αποκαταστήσει το συντομότερο  την ομαλή μετακίνηση στο οδικό δίκτυο,

Από το Δήμο Κέρκυρας  σε ό,τι τον αφορά, να πράξει το ίδιο."

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search