• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Έκθεση Ιδεών από την ετεροχρονισμένη σύσκεψη στην Κέρκυρα για να καλυφθεί η εγκληματική αμέλεια για το άθλιο οδικό δίκτυο

December 08, 2020 3146

 

Έπρεπε να χάσει τη ζωή τους ένα ακόμα παιδί στο σημείο παγίδα του δρόμου στις Αλυκές Ποταμού για να ... ευαισθητοποιηθεί η δημοτική αρχή και να συγκαλέσει μια ετεροχρονισμένη σύσκεψη - ομολογία ενοχής. Σήμερα, λοιπόν, μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του 15χρονου μαθητή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  με αντικείμενο την οδική ασφάλεια  στα όρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και τη συνεργασία μεταξύ εμπλεκομένων φορέων μετά από πρωτοβουλία της Δημάρχου Μ. Υδραίου, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου.

Και φυσικά, επειδή οι «εκπρόσωποί» μας είναι «άριστοι» στις εκθέσεις ιδεών γράφουν τα παρακάτω, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς αιδώ:  «Όλοι οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν τη συνάντηση εποικοδομητική, επιβεβλημένη αλλά και απολύτως χρήσιμη προς όφελος των πολιτών.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν ζητήματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια και εκπαίδευση σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων των φορέων που συμμετείχαν δια των εκπροσώπων αυτών, οι οποίοι και συμφώνησαν στα παρακάτω:

  1. Στενή συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας για εκπαιδευτικά σεμινάρια στα σχολεία σε συνεργασία με τον Δήμο, την Περιφερειακή Εκπαίδευση και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, σε ετήσια βάση, με έμφαση στην πρόληψη και την αποφυγή ατυχημάτων.
  2. Προώθηση του έργου παράκαμψης της πόλης. Επικαιροποίηση στοιχείων, ολοκλήρωση μελέτης και τριμερή προγραμματική Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Υπουργείου Υποδομών για την υλοποίηση του έργου.
  3. Αντικατάσταση περιφερειακού και δημοτικού δικτύου φωτισμού με λάμπες led για μεγαλύτερη αξιοπιστία και λιγότερες φθορές και βλάβες.
  4. Βελτιώσεις σημειακές σε οδικούς άξονες με σήμανση και βελτιστοποίηση του οδοστρώματος.
  5. Λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής μετά την παύση του lock down, προς όφελος των παιδιών και των πολιτών εν γένει, με ενημέρωση για βασικούς κανόνες οδική ασφάλειας.
  6. Συνέχεια των παρεμβάσεων από συνεργεία καθημερινότητας με ένταση στα επικίνδυνα σημεία και στα σχολεία, σε συνεργασία με την Τροχαία.
  7. Μεγάλα και εκτεταμένα έργα οδοποιίας με συνεργασία Δήμου – Περιφέρειας για παρέμβαση σε 35 δημοτικές οδούς και αντίστοιχα έργα στο επαρχιακό – εθνικό δίκτυο με ορίζοντα διετίας.
  8. Συνεργασία Δήμου – Περιφέρειας για καθαρισμούς και αποχορτισμούς στους οδικούς άξονες.

Εγκληματίες ή πολιτικοί αγύρτες;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Χάθηκε ακόμα ένα παιδί. Σκοτώθηκε σ’ ένα δρόμο που φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο: «Εθνική Παλαιοκαστρίτασς» και δεν υπήρχε φωτισμός (την επόμενη μέρα … ήρθαν τα φώτα), δεν υπήρχαν τα στοιχειώδη για την προστασία των πεζών. Παιδιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας, πεζοί και οδηγοί, παίζουν «κορώνα-γράμματα» τη ζωή τους κάθε μέρα. Σε αυτό το δρόμο δεν υπάρχουν ασφαλή περάσματα. Για πεζογέφυρες και υπόγειες διαβάσεις δεν γίνεται καν λόγος…  

Και εσείς παίζετε την κολοκυθιά για το ποιος είναι υπεύθυνος για τον φωτισμό και το οδικό δίκτυο. Θα μας πείτε από σας είναι ο ένοχος; Μήπως όλοι μαζί;

Αντί για απάντηση καλύπτετε την ενοχή σας με μια έκθεση ιδεών και υπόσχεστε ως πολιτικοί απατεώνες λαγούς με πετραχίλια: «Προώθηση του έργου παράκαμψης της πόλης. … Αντικατάσταση περιφερειακού και δημοτικού δικτύου φωτισμού … Βελτιώσεις σημειακές σε οδικούς άξονες με σήμανση και βελτιστοποίηση του οδοστρώματος… Μεγάλα και εκτεταμένα έργα οδοποιίας με συνεργασία Δήμου – Περιφέρειας για παρέμβαση σε 35 δημοτικές οδούς και αντίστοιχα έργα στο επαρχιακό – εθνικό δίκτυο με ορίζοντα διετίας… Συνεργασία Δήμου – Περιφέρειας για καθαρισμούς και αποχορτισμούς στους οδικούς άξονες.»

Πριν από δύο περίπου χρόνια σκοτώθηκε στην …άλλη «Εθνική» Λευκίμμης ένα αγγελούδι 8 χρονών για τους ίδιους λόγους, για μα μην αναφερθούμε σε άλλα τραγικά περιστατικά.  Όλα αυτά, βέβαια,  δεν είναι ατυχήματα, αλλά εγκλήματα και εσείς συνεχίζετε το … έργο των προηγούμενων περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Το έργο της εγκληματικής αδιαφορίας για να το καλύψετε με εκθέσεις ιδεών.

Έτσι οι «εθνικές» Παλαιοκαστρίτσας, Λευκίμμης και τόσες άλλες σε όλη τη χώρα θα συνεχίσουν να είναι «σκοτώστρες».

Αν δεν είστε εγκληματίες, είστε πολιτικοί αγύρτες που μοιράζετε κάλπικες υποσχέσεις …

Άθλιο και επικίνδυνο το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας

Ένα από τα πιο σοβαρά  προβλήματα της Κέρκυρας είναι το άθλιο οδικό της δίκτυο. Δρόμοι στενοί, μετά βίας χωράνε δυο αυτοκίνητα, κακής ποιότητα άσφαλτος, δρόμοι γεμάτοι  λακκούβες που παραμένουν για μέρες ανοιχτές με αποτέλεσμα  να γίνονται συχνά τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές και όχι μόνο, καθιζήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Μελέτη που εκπόνησε η Εγνατία Οδός Α.Ε. για το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο όλης  της  χώρας καταγράφει περίπου 7.000 επικίνδυνα σημεία σε 4.500 χλμ εθνικού και 10.000 χλμ επαρχιακού δικτύου. Στα νησιά του Ιονίου καταγράφονται 455 επικίνδυνα σημεία. Από αυτά τα 117 στο νησί της Κέρκυρας. Αυτό το άθλιο οδικό δίκτυο την καλοκαιρινή περίοδο  επιβαρύνεται με χιλιάδες επιπλέον ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, μηχανάκια, γουρούνες, αφού στους έξι μήνες της τουριστικής περιόδου περνάνε από το νησί περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες. Παρ’ όλα αυτά και παρ’ όλες τις υποσχέσεις των αρμοδίων το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας παραμένει ένα από τα χειρότερα της χώρας.

Γιώργος Καββαδίας- drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search