• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

December 08, 2020 3182

 

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας  εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΔΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018 ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης και φίμωσης των σωματείων απ όπου κι αν προέρχεται. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης της περιόδου 2017-18 που διώκονται δικαστικά γιατί έπραξαν το αυτονόητο. Οι συνάδελφοι δικάζονται στις 7 Γενάρη, γιατί ως μέλη του ΔΣ ομόφωνα εξέφρασαν την συμπαράστασή τους, σε έγκυο εργαζόμενη και καταδίκασαν την πράξη απόλυσής της από τον εργοδότη της.

Τον Μάρτιο του 2018 το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ ομόφωνα εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης για την απόλυση εγκύου στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνη της και καταδίκης του εργοδότη της Vresnet για την παράνομη πράξη του ,κατήγγειλε την απαράδεκτη πρακτική των μηνύσεων σε όσους πήραν στάση αλληλεγγύης. Η έκφραση αλληλεγγύης σε εργαζόμενους είναι πάγια τακτική της ΕΛΜΕ και πολλών άλλων σωματείων. Για την πράξη του αυτή μηνύθηκε από τον εργοδότη της Vresnet και σύρθηκαν στο κρατητήριο η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρός του Δέσποινα Δάσιου και Χρήστος Φιλίππου . Ύστερα από παρέμβαση σωματείων και εργαζομένων αφέθηκαν ελεύθεροι. Για το λόγο αυτό εκδόθηκαν ανακοινώσεις συμπαράστασης από σωματεία και φορείς.

Κι ενώ ο εργοδότης δικάστηκε και καταδικάστηκε σε αποζημίωση για την απόλυση της εργαζόμενης τα μέλη του ΔΣ του σωματείου δικάζονται για τη συμπαράσταση τους προς την εργαζόμενη που δικαιώθηκε. Αντί δηλαδή η υπόθεση να μπει στο αρχείο τα μέλη του ΔΣ σέρνονται στα δικαστήρια. Είναι πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους να διώκεται η αλληλεγγύη σε μια εργαζόμενη που δικαιώθηκε από έναν εργοδότη που καταδικάστηκε.

Η πράξη αυτή στρέφεται ενάντια στο σωματείο , στο δικαίωμά και στην υποχρέωση που έχει να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, να εκφράζει την αλληλεγγύη του και τελικά ενάντια στη λειτουργία του. Προσπαθούν να φιμώσουν το σωματείο. Στα πρόσωπα των συναδέλφων του ΔΣ 2017-18 δικάζεται το ίδιο το σωματείο.

Δεν είναι τυχαίο πως οδηγούμαστε σ αυτό, σε μια περίοδο όπου οι κυβερνήσεις παλιές και νέες προσπαθούν να αφαιρέσουν και τα τελευταία ψήγματα των δικαιωμάτων των εργαζομένων να δέσουν χειροπόδαρα το συνδικαλιστικό κίνημα , να περιορίσουν τη δράση του και τελικά να τα καταντήσουν σωματεία σφραγίδες.

Η δίκη αυτή αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, είναι μια ενέργεια που έρχεται ως συνέχεια της ποινικοποίησης και της καταστολής των αγώνων των μαθητών , των καθηγητών, των σωματείων, του χτυπήματος από τα ματ , της σύλληψης και κράτησης ανήλικων μαθητών και κυρίως ως συνέπεια των προηγούμενων αλλά και προάγγελος του νέου συνδικαλιστικού νόμου που έρχεται.

Μετά την ποινικοποίηση των συγκεντρώσεων, ποινικοποιείται ακόμη και η έκφραση αλληλεγγύης.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει κάθε δίωξη και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι 9 συνάδελφοι του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης περιόδου 2017-2018.

Καλούμε :

Τα σωματεία, κάθε φορέα του εργατικού κινήματος, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να σταθούν δίπλα στην Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Κάθε δημοκράτη, τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search