• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Φαρσοκωμωδία Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας η σημερινή συζήτηση για τη χωματερή - ΣΜΑ στις Αργυράδες

December 14, 2020 1377

 

Μια κακοστημένη φαρσοκωμωδία (=ενέργεια με σκοπό την παραπλάνηση των άλλων για πλάκα ή για άλλους λόγους, η παραπλάνηση για τη γελοιοποίηση κάποιου, το κάπως χοντρό αστείο που έχει συνέπειες ή αναστατώνει) από τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας ήταν η σημερινή τηλεδιάσκεψη – συζήτηση για τη χωματερή ή κατ΄ ευφημισμόν Σταθμό Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) που σκοπεύει – αλλά δε θα του περάσει- να κατασκευάσει στις Αργυράδες καταστρέφοντας το περιβάλλον και μολύνοντας τη θάλασσα σε τρία χωριά (Αργυράδες, Μαραθιά, Περιβόλι).

Στην εισήγηση και τις τοποθετήσεις του Δημάρχου κυριάρχησε η λέξη «Λεύτερα» η περιοχή όπου επιδιώκει να μετατρέψει σε χωματερή, τόσο που αποδείκνυε πόσο πλαστή είναι η διαλλακτικότητά του και η δήθεν καραμέλα της διαβούλευσης και ότι δήθεν συζήτηση κάνουμε, χωρίς να έχουμε αποφασίσει.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της φαρσοκωμωδίας ο Δήμαρχος που έδειξε ότι έχει πάρει τις αποφάσεις και δεν μπορούσε να απαντήσει σε σοβαρά θέματα, όπως η έλλειψη ενημέρωσης του Τοπικού Συμβουλίου (ΤΣ) της ΔΚ Αργυράδων και, κυρίως, το ξεκίνημα των εργασιών με τις μπουλντόζες να έχουν ξεκινήσει το «έργο» της καταστροφής του περιβάλλοντος. Εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε ότι οι μπουλντόζες μπήκαν το συγκεκριμένο «έργο».

Φάνηκε, επίσης, πόσο ανέτοιμος είναι, αφού δεν έχει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις, όπως είναι οι μελέτες και ιδιαίτερα η μελε΄τη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η έκθεση ιδεών για πόσο «αναπτυξιακό», με «σύγχρονες προδιαγραφές» θα είναι ο ΣΜΑ που δεν έχει σχέση με χωματερή δεν μπορεί να πείσει ακόμα και τους συμβούλους του.

Στη φαρσοκωμωδία αυτή είχαν ρόλο και εκπρόσωποι άλλων κοινοτήτων που εγκωμίασαν και υπερασπίστηκαν τον ΣΜΑ, αρκεί να γίνει στις Αργυράδες και όχι στο χωριό τους!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΚ Αργυράδων Κ. Μίτσουλης τόνισε ότι το ΤΣ είναι αντίθετο με την κατασκευή ΣΜΑ στις Αργυράδες και ότι δεν έχει γίνει κάποια ενημέρωση.

Εν τέλει ο Δήμαρχος δεν μπόρεσε να δώσει καμιά πειστική απάντηση στα μεγάλα ερωτήματα:

Με ποια μελέτη και με ποια άδεια έβαλε μπουλντόζες και αρχίζοντας το καταστροφικό της έργο ξεριζώνοντας ελιές;

Για ποιο λόγο ένα προγραμματισμένο για τον συγκεκριμένο χώρο έργο – ο Βιολογικός - αποφασιστικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή αυθαίρετα και παράνομα  μετατρέπεται σε χωματερή;

Γιατί  όλα γίνονται εν κρυπτώ και επιμελώς ο Δήμαρχος έχει αποφύγει οποιαδήποτε ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αργυράδων και της τοπικής κοινωνία;

Υπάρχουν Μελέτες για το έργο και  «Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων» για ένα έργο που θα επιβαρύνει το περιβάλλον, την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων;

Τι θα κάνει μετά τις 31 Δεκέμβρη 2020 που θα κλείσει το πολύπαθο Τεμπλόνι; Έχει σχέδιο;

Γιατί δεν υπάρχει συνολικός σχεδιασμός για τη διαχείριση των σκουπιδιών και όλα γίνονται στο πόδι; Όπως η απόφαση για μεταφορά των σκουπιδιών τον ΧΥΤΑ Παλαίρου – λύση – μπάλωμα με δεδομένα τα προβλήματα και τις αντιδράσεις για τη λειτουργία του;

Συμφωνεί με τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή για ανακύκλωση και σε απολύτως δημόσια διαχείριση τους;

Επιλογικά είναι αλήθεια ότι ο Δήμαρχος υποτιμά τις αντιδράσεις, αλλά και τη νοημοσύνη των Αργυραδιτών. Τους θεωρεί κατάλληλους για τα σκουπίδια και τις Αργυράδες για χωματερή.  Όμως να έχει στο νου του ότι αρκεί πολλές φορές μια σπίθα για να ανάψει φωτιά σε ολόκληρο τον κάμπο!

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search