• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ιδού οι παρανομίες του Δήμου Νότιας Κέρκυρας!

December 15, 2020 1456

 

Δουλειές κουτουρού και του ποδαριού από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας που θέλει να κατασκευάσει χωματερή – Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στη θέση «Λεύτερα» των Αργυράδων καταστρέφοντας την ευρύτερη περιοχή Αργυράδων – Μαραθιά – Περιβολίου.

Παρόλο που στη χθεσινή (Δευτέρα 14/12) φαρσοκωμωδία – συζήτηση δε ελήφθη απόφαση είναι φανερό από την εισήγηση του Δημάρχου ότι έχει στόχο την κατασκευή της χωματερής και την καταστροφή της περιοχής. Ήδη έβαλε τις μπουλντόζες να ξεκινήσουν τις εργασίες. Χωρίς άδεια, παράνομα ξεριζώθηκαν ελαιόδεντρα και κόπηκαν θάμνοι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αντί ο Δήμος να δίνει το παράδειγμα και να σέβεται το φυσικό περιβάλλον αυθαιρετεί και παρανομεί. Γράφει στα παλιά του τα παπούτσια το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία του κερκυραϊκού ελαιώνα, την απαγόρευση «άνευ αδείας εκρίζωση ή άλλη καταστρεπτική κοπή των ελαιόδεντρων και μάλιστα για την κατασκευή ενός έργου χωρίς μελέτες με καταστρεπτικές συνέπειες για το περιβάλλον, την υγεία, την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μάλιστα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) με την 105/2001 γνωμοδότησή του έκρινε αναγκαία τη λήψη μέτρων προς την κατεύθυνση του χαρακτηρισμού του ελαιώνα «ως περιοχής προστασίας της φύσης … ή προστατευόμενου τοπίου» βάσει των διατάξεων του ν. 1650/1986, προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα των αρμόδιων αρχών για την επιβολή κυρώσεων κατά των παραβατών.

Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί και μόνο αυτό είναι αρκετό για να αποδείξει ότι δεν μπορεί να κατασκευαστεί ΣΜΑ  σε μια «περιοχή προστασίας της φύσης … ή προστατευόμενου τοπίου»!

Είναι βέβαιο ότι οι επί του ποδαριού σχεδιασμοί της δημοτικής αρχής για κατασκευή ΣΜΑ στα Λεύτερα δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν, γιατί είναι παράνομοι και επικίνδυνοι για το περιβάλλον και τους κατοίκους. Δεν πληρούνται μια σειρά κριτήρια: Περιβαλλοντικά, γεωλογικά – υδρογεωλογικά, οικιστικά και χωροταξικά  και άλλα που θα αναλυθούν σε επόμενα ρεπορτάζ.

Άλλωστε έχουν ξεκινήσει διεργασίες και για προσφυγή στη δικαιοσύνη. Το κυριότερο, ωστόσο, είναι η οργάνωση του αγώνα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, γιατί το θέμα δεν αφορά μόνο τις Αργυράδες, για να σταματήσει κάθε σχεδιασμός για χωματερή – ΣΜΑ.

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search