• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Αφύπνιση Αργυραδιτών – Ξεσηκωμός! ΟΧΙ ΣΜΑ στα Λεύτερα!

December 18, 2020 916

 

Την ώρα που η δημοτική αρχή της Νότιας Κέρκυρας προσπαθεί να θολώσει τα νερά και να αποπροσανατολίσει ότι δήθεν δεν έχει ληφθεί απόφαση για χωματερή – Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στα Λεύτερα Αργυράδων, ενώ αυτός είναι ο στόχος της, οι Αργυραδίτες αφυπνίζονται και ξεσηκώνονται.

Αργυραδίτες μαζί και Μαραθιώτες ενωμένοι και αποφασισμένοι δραστηριοποιούνται παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω απαγορεύσεων για τον κορονοϊό και φαίνονται αποφασισμένοι να αντισταθούν και να μην επιτρέψουν στη δημοτική αρχή να διαπράξει το περιβαλλοντικό έγκλημα με τη χωματερή στα Λεύτερα που επιβαρύνει την υγεία, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καταστρέφει την αγροτική παραγωγή και βάζει ταφόπλακα σε κάθε μορφής τουριστική ανάπτυξη.

Ήδη εκδόθηκε αποκαλυπτική αφίσα που δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας για το τι εστί ΣΜΑ και τις επιπτώσεις στην περιοχή.

Αναμένονται σημαντικές εξελίξεις και τις επόμενες μέρες. Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες οι Αργυραδίτες δείχνουν να είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να βάλουν STOP στην υποβάθμιση της περιοχής τους. Να μην ξεχνάμε ότι οι σύγχρονες Αργυράδες από άποψη έργων υποδομής έχουν σοβαρό έλλειμμα. Μέχρι και γήπεδο είχαν μέχρι το 2003, ενώ τώρα δεν έχουν! Η κατάργηση του γηπέδου συνοδεύτηκε με άφθονες υποσχέσεις για Τεχνικό Λύκειο, κλειστό γυμναστήριο και άλλα που δεν έγιναν. Μνημείο υποβάθμισης και το πρόσφατο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, όπου οι Αργυράδες σβήστηκαν από τον χάρτη. Αν κατασκευαστεί και ο ΣΜΑ αυτό θα είναι η χαριστική βολή!

Οι κάτοικοι και οι φορείς του Μαραθιά φαίνεται πως έχουν συνειδητοποιήσει τις καταστρεπτικές συνέπειες του ΣΜΑ για αυτό και ξεσηκώνονται και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αποφασισμένοι να μην αφήσουν τον τόπο να ρημάξει!

Από τις Αργυράδες μέχρι τον Μαραθιά όλοι ενωμένοι, όλοι μια γροθιά!

Και βέβαια ο αγώνα ενάντια στη χωματερή χρειάζεται όλους τους κατοίκους και τους φορείς της ευρύτερης περιοχής. Για παράδειγμα οι Περιβολιάτες δεν είναι δυνατόν να ανεχτούν την κατασκευή μιας χωματερής που θα υποβαθμίσει και την περιοχή τους και την πανέμορφη παραλία τους! Για αυτό είναι βέβαιο ότι ο ξεσηκωμός ενάντια στη χωματερή, όσο και αν η προπαγάνδα την βαφτίζει ΣΜΑ με ανέξοδες υποσχέσεις και παχιά λόγια, θα πάρει διαστάσεις σε όλη τη Νότια Κέρκυρα!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search