• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Αργυράδες - Μαραθιάς- όλος ο Νότος μια γροθιά: Όχι στον ΣΜΑ! - Συνάντηση και ψήφισμα φορέων

December 19, 2020 1184
 
 
Έδειξαν την αποφασιστικότητά τους χθες οι φορείς των Αργυράδων και του Μαραθιά ενάντια στην  πρόταση της δημοτικής αρχής για κατασκευή χωματερής - ΣΜΑ στα Λεύτερα. Με ένα καθαρό ΟΧΙ στο περιβαλλοντικό έγκλημα και στην υποβάθμιση του τόπου τους απαντούν ενωμένοι, όσο ποτέ άλλοτε, και αποφασισμένοι. Δεν αποπροσανατολίζονται από τα ήξεις- αφίξεις της δημοτικής αρχής και οργανώνουν τον αγώνα τους θέλοντας να αγκαλιάσουν όλη τη Νότια Κέρκυρα που θα υποστεί τις συνέπειες.
Αναλυτικά:
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ ΜΑΡΑΘΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, στο Καββαδίειο Πολιτιστικό Κέντρο Αργυράδων και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά και μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων), το Τοπικό Συμβούλιο Αργυράδων προέβη σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία.
Συγκάλεσε σε συζήτηση εκπροσώπους των φορέων των Αργυράδων, Νεοχωρακίου και Μαραθιά, καθώς επίσης και τους αιρετούς εκπροσώπους της κοινότητας, στο Δήμο μας.
Η συζήτηση αφορούσε στην πρόθεση της δημοτικής αρχής του Δήμου μας να κατασκευάσει Σ.Μ.Α. (Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) στη θέση Λεύτερα Αργυράδων, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον ίδιο τον δήμαρχο κο Λέσση, στο πρόσφατο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ακούστηκαν απόψεις από όλους τους παρευρισκόμενους και έγινε ενημέρωση/τοποθέτηση από τους δημοτικούς συμβούλους του χωριού μας.
Η συζήτηση διεξήχθη σε κόσμιο και πολιτισμένο περιβάλλον, με ελάχιστες στιγμές έντασης και με την πρόθεση για συσπείρωση γύρω από ένα κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από την ακύρωση όλων των σχεδίων της δημοτικής αρχής –κρυφών ή φανερών- για την κατασκευή και λειτουργία ΣΜΑ στα Λεύτερα.
Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση άφησε η ομιλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και συγχωριανού μας κου Ι. Καββαδία αλλά και η απόφαση του να φύγει από τον χώρο της συζήτησης, αρνούμενος να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των παρευρισκομένων. Ουσιαστικά στη σύντομη τοποθέτηση του απαξίωσε όλη την πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου λέγοντας ότι δεν υπήρχε λόγος να προβούμε σε μια τέτοια συζήτηση και ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι δεν υφίσταται το θέμα για το οποίο μαζευτήκαμε απόψε στο θεατράκι του Π.Σ. Αργυράδων.
Γεγονός που «άναψε τα αίματα» δεδομένου ότι λίγες μέρες πριν, είχε ο ίδιος (ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου) συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με δύο και μοναδικά θέματα προς συζήτηση, τη μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου και την χωροθέτηση ΣΜΑ στο Δήμο μας.
Η συζήτηση έκλεισε με την ομόφωνη απόφαση για εναντίωση στα σχέδια της δημοτικής αρχής, εκδίδοντας και σχετικό ψήφισμα που θα κοινοποιηθεί άμεσα σε όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και στην άμεση σύσταση «επιτροπής αγώνα» συγκροτούμενη για συμβολικούς λόγους, κυρίως από μέλη των φορέων της κοινότητας Αργυράδων.
Το δε ψήφισμα αποφασίστηκε να είναι σύντομο και κάθετο ως προς την ερμηνεία του και είναι το εξής:
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "STOP οΧ1 ΣΜΑ ΣΤΑ ΛΕΥΤΕΡΑ"
ΨΗΦΙΣΜΑ
«Το Τοπικό Συμβούλιο Αργυράδων και οι φορείς της κοινότητας Αργυράδων λέμε ΟΧΙ στην χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία ΣΜΑ στην τοποθεσία Λεύτερα. Οποιαδήποτε ενέργεια που θα αγνοήσει την βούληση των κατοίκων της κοινότητας Αργυράδων θα μας βρει ΔΥΝΑΜΙΚΑ απέναντι.»
Οι συντάκτες-φορείς της κοινότητας Αργυράδων:
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ
Α.Π.Σ. ΚΡΟΝΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΡΓΥΡΑΔΙΤΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΙΑ
Α.Ο.Κ.ΦΑΙΑΚΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search