• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Είναι αναγκαίος ο ΣΜΑ – χωματερή στη Νότια Κέρκυρα; ή «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!»

December 20, 2020 1034

 

Στη συζήτηση που άνοιξε πρόχειρα και βιαστικά για τη διαχείριση των απορριμμάτων με αφορμή την εισήγηση της δημοτικής αρχής για κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) – χωματερής στα Λεύτερα Αργυράδων κυριαρχεί η άποψη για την αναγκαιότητα ΣΜΑ στη Νότια Κέρκυρα.

Την αναγκαιότητα κατασκευής ΣΜΑ γενικότερα και ανεξάρτητα από τη θέση κατασκευής την υποστηρίζουν αρκετοί εκτός από την παράταξη που έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νότιας Κέρκυρας. Είναι, όμως, πραγματικά αναγκαίος ο ΣΜΑ στη Νότια Κέρκυρα;

Να σημειωθεί ότι στη Μελέτη Αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Ιονίων Νήσων 2016 * προβλέπονται για την Κέρκυρα 3 κινητοί ΣΜΑ 1 στη Βόρεια Κέρκυρα, 1 στη Νότια και 1 μικρός στη βορειοδυτική κόστους 700.000 ευρώ. Άρα λοιπόν δεν κρίνεται αναγκαία η μόνιμη κατασκευή ΣΜΑ.

Χωρητικότητα των ΣΜΑ και οι ανάγκες του Δήμου Νότιας Κέρκυρας

Οι μόνιμοι ΣΜΑ ως προς τη δυναμικότητα υποδοχής και ματαφόρτωσης ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες:

Α) Μικρής δυναμικότητας από 60 – 150 τόνοι ημερησίως

Β) Μέσης δυναμικότητας από 150 – 500 τόνοι ημερησίως

Γ) Υψηλής δυναμικότητας από 500 – 3000 τόνοι ημερησίως τόνοι ημερησίως

Ξέρετε πόσους τόνους σκουπιδιών ημερησίως παράγει ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας; Από 20 τόνους τους χειμερινούς μήνες έως 40 του καλοκαιρινούς! Προσέξτε τα στοιχεία. Μέχρι 40 τόνους το μέγιστο, όταν το ελάχιστο όριο λειτουργίας ΣΜΑ είναι 60 τόνοι! Τι καταλαβαίνουμε από αυτό; Ότι δεν είναι αναγκαίος ο ΣΜΑ για τη Νότια Κέρκυρα! Πολύ περισσότερο δεν είναι αναγκαίος αν συνυπολογίσει κανείς ότι η ανακύκλωση δεν έχει προχωρήσει και μόλις το 3% - κατάσταση τριτοκοσμική – των σκουπιδιών ανακυκλώνεται. Άραγε ντρέπεται για αυτό η δημοτική αρχή; Φανταστείτε, λοιπόν, αν οργανωθεί καλύτερα η ανακύκλωση πόσο περιττός γίνεται ένας μόνιμος ΣΜΑ στη Νότια Κέρκυρα.

Τι κρύβεται πίσω από την πρόταση της δημοτικής αρχής για κατασκευή στα Λεύτερα;

Πάρα πολλά κρύβονται και σε πολλά από αυτά δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Το σίγουρο είναι ότι η δημοτική αρχή δεν έχει έναν συνολικό σχεδιασμό, λειτουργεί με την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» και τη λογική της ιδιωτικοποίησης εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Πρώτα από όλα η εμμονή της δημοτικής αρχής για κατασκευή ΣΜΑ στα Λεύτερα σημαίνει πολύ χρήμα για ένα έργο που θα εξυπηρετήσει έτσι τα συμφέροντα λίγων. Ο Δήμαρχος δεν έχει ενημερώσει, αλλά το έργο υπολογίζεται πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η επιλογή για τα Λεύτερα σημαίνει και άλλα έργα υποδομής και περισσότερα κονδύλια Μόνο ο δρόμος που χρειάζεται να κατασκευαστεί θα στοιχίσει πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ. «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη» σύμφωνα και με τη γνωστή ατάκα του ελληνικού κινηματογράφου. Μάλιστα αν ενημερώθηκα σωστά σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή ο Δήμαρχος δήλωσε ότι για την χρηματοδότηση του έργου δεν υπάρχει ταβάνι. Που πάει να πει ότι «λεφτά είναι πάρα πολλά Άρη»!

Θυμηθείτε ότι για τους κινητούς ΣΜΑ, όπως αναφέρεται στη Μελέτη Αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Ιονίων Νήσων 2016, το κόστος ανέρχεται στις 700.000 ευρώ. Τυχαία, νομίζετε ότι είναι η εμμονή της δημοτικής αρχής για τα Λεύτερα; Πρόκειται για σκανδαλώδη επιλογή, αν συνυπολογίσουμε ότι η επιλογή για τα Λεύτερα δεν πληρεί μια σειρά κριτήρια: Περιβαλλοντικά, γεωλογικά – υδρογεωλογικά, οικιστικά και χωροταξικά, όπως θα αναλύσουμε και σε επόμενα ρεπορτάζ.

Και το πάρτι συμφερόντων δε σταματά εδώ! Η μεταφορά των απορριμμάτων στην Πάλαιρο θα ανατεθεί σε ιδιώτες. Καλοταϊζονται οι ιδιώτες, γιατί η δημοτική αρχή δεν έχει σχέδιο και δεν πιστεύει στη δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

 Και το μεγάλο τελικά ερώτημα είναι γιατί ΣΜΑ 60 και περισσότερων τόνων απορριμμάτων την ώρα που ο Δήμος παράγει από 20 έως 40 τόνους. Μήπως τελικά οι πολιτικοιδεολογικές συγγένειες τη δημοτικής αρχής της Νότιας Κέρκυρας με την δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, αλλά και οι κολεγιές με το δήμαρχο της Βόρειας Κέρκυρας οδηγήσουν στο να μετατραπεί ο ΣΜΑ στα Λεύτερα και εν τέλει η Νότια Κέρκυρα σε χωματερή όλου του νησιού;

Πράσινα σημεία, «πράσινα άλογα» και χωριά δυο ταχυτήτων!

Η δημιουργία πράσινων σημείων δεν μπορεί να δώσει ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης σκουπιδιών, ωστόσο έχει την αξία της και τη θετική της συμβολή.

 Το Πράσινο Σημείο είναι ένας οργανωμένος χώρος, όπου ο πολίτης μπορεί να φέρνει ανακυκλώσιμα υλικά, ογκώδη (π.χ. έπιπλα, Α.Η.Η.Ε.), μικρά επικίνδυνα απόβλητα (όπως μπαταρίες, χρώματα, κλπ.), πράσινα απόβλητα και άλλα είδη αποβλήτων. Βασικός σκοπός του Πράσινου Σημείου είναι η διαλογή στην πηγή και ο διαχωρισμός διαφορετικών υλικών και ρευμάτων αποβλήτων, με στόχο:

     - Την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

     - Τη μείωση του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης των αποβλήτων.

     - Τη βελτίωση της εμπορευσιμότητας των ανακυκλώσιμων υλικών.

     - Τη μείωση των αποβλήτων προς ταφή.

Η Δημοτική αρχή δικαιώνοντας πρόσφατο άρθρο μας Για χωματερή οι Αργυράδες και για τα σκουπίδια οι Αργυραδίτες - Αυτή είναι πολιτική της δημοτικής αρχής δεν επέλεξε τις Αργυράδες για πράσινο σημείο, παρόλο που προσφέρεται συγκεκριμένος χώρος πίσω από το παλιό σχολειό («Καββαδίειο» Πολιτιστικό Κέντρο). Αντίθετα επέλεξε άλλα χωριά, όπως Πετριτής, Άγιος Ματθαίος, Λευκίμμη.

Είναι φανερό ότι ο τοπικισμός και ο παραγοντισμός που καθορίζουν την πολιτική  της δημοτικής αρχής και χωρίζουν τη Νότια Κέρκυρα σε χωριά δυο ταχυτήτων. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από την επιλογή του ΣΜΑ και των πράσινων σημείων και από τεχνικό πρόγραμμα και από άλλες αποφάσεις, όπως η κοροϊδία με το γήπεδο Αγίου Νικολάου. Στη δεύτερη, λοιπόν,  ταχύτητα του Δήμου Νότιας Κέρκυρας τα χωριά: Α-Κ Παυλιάνα, Βουνιατάδες, Στογγυλή, Μωραϊτικα-Επισκοπιανά, Χλωμοτιανά, Βραγγανιώτικα, Χλωμός, Αργυράδες, Περιβόλι, Κουσπάδες, Αγ. Νικόλαος, Πετριτή, Βασιλάτικα, Βιταλάδες, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι, Σπαρτερά

Η χειρότερη μορφή βίας

Είναι φανερό ότι η πολιτική της δημοτικής αρχής προς αυτά τα χωριά και εν προκειμένω προς Αργυράδες – Μαραθιά – Περιβόλι με την επιλογή για κατασκευή ΣΜΑ αποτελεί τη χερότερη μορφή βίας, αφού καταστρέφει το περιβάλλον, υπονομεύει την υγεία και τη ζωή των κατοίκων, βάζει ταφόπλακα στην αγροτική και τουριστική οικονομία, εξαθλιώνει το παρόν και το μέλλον του τόπου. Η δημοτική αρχή σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες, Για αυτό ας έχουν υπόψη τους ότι όσοι τελικά συνδέσουν το όνομά τους με τον ΣΜΑ στα Λεύτερα – έστω και ψηφίζοντας- θα γράψουν μια για πάντα το όνομά τους στον σκουπιδοντενεκέ της Ιστορίας. Αν νομίζουν ότι οι Αργυραδίτες, οι Μαραθιώτες, οι κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας θα τους αφήσουν να παίζουν με τις ζωές τους και τις ζωές των παιδιών τους είναι πολύ γελασμένοι!

 Γιώργος Κ. Καββαδίας 

*Τα στοιχεία επεξεργάστηκαν και μου κοινοποίησαν οι Αριστείδης Καββαδίας και Θέμης Καββαδίας (Δημοτικός Σύμβουλος) και τους ευχαριστώ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search