Print this page

Άναψε "φωτιές" κοινωνικής αγανάκτησης και αναταραχής και στον Άγιο Νικόλαο η δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας!

December 20, 2020 605
 
Η κοροϊδία με τις 50.000 ευρώ της δημοτικής αρχής για το έργο βελτίωσης του γηπέδου του Αγίου Νικολάου άναψε "φωτιές" κοινωνικής αναταραχής και αναστάτωσης.
Ο Δήμος Κορισσίων αδράνησε επί μήνες για την αλλαγή φορέα υλοποίησης του έργου που αρχικά ήταν ο ενιαίος Δήμος Κέρκυρας με αποτέλεσμα το αρχικά εγκριθέν ποσό 275.100 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών να χάνεται. 
Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καν απαντήσει στο εξοργιστικά καθυστερημένο αίτημα του Δήμου περί αλλαγής φορέα υλοποίησης του έργου. Αντί για αυτό ο Δήμος  αντιμετωπίζει τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου σαν ζητιάνους και εγκρίνει από το τεχνικό πρόγραμμα μόλις 50.000 ευρώ! Είναι η ίδια δημοτική αρχή που για αποδυτήρια γηπέδου σε άλλο χωριό υπήρξε ιδιαίτερα γενναιόδωρη διαθέτοντας 150.000 ευρώ! Είναι η ίδια που είχε ζητήσει από την πολιτεία 400.000 και 190.00 ευρώ,  για γήπεδα άλλων χωριών! Και καλά έκανε! Δεν μπορεί, όμως , να είναι κουφή και τσιγγούνα σε δίκαια αιτήματα άλλων χωριών. 

Είναι φανερό ότι ο τοπικισμός και ο παραγοντισμός που καθορίζουν την πολιτική  της δημοτικής αρχής χωρίζουν τη Νότια Κέρκυρα σε χωριά δυο ταχυτήτων. Στη δεύτερη, λοιπόν,  ταχύτητα του Δήμου Νότιας Κέρκυρας τα χωριά: Α-Κ Παυλιάνα, Βουνιατάδες, Στογγυλή, Μωραϊτικα-Επισκοπιανά, Χλωμοτιανά, Βραγγανιώτικα, Χλωμός, Αργυράδες, Περιβόλι, Κουσπάδες, Αγ. Νικόλαος, Πετριτή, Βασιλάτικα, Βιταλάδες, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι, Σπαρτερά

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 
Έντονη δυσαρέσκεια, οργή και πικρία προκάλεσε στα μέλη του Πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου αλλά και στους κατοίκους του Αγίου Νικολάου, η απόφαση του δήμου Νότιας Κέρκυρας για το γήπεδο του χωριού.
Αυτή έχει καθορίσει έναντι των 275.100 ευρ. που προέβλεπε η σχετική υπουργική απόφαση μόνο το ποσό των 50.000 ευρ. για τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο του χωριού.
Οι νέοι του χωριού σαφώς απογοητευμένοι, πικραμένοι και οργισμένοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας ανάρτησαν στο κέντρο του χωριού στον κοινό χώρο των αιθουσών των δυο συλλόγων, πανό με σύνθημα την επιθυμία τους να αλλάξει η απόφαση και να γίνει σεβαστό το δίκαιο αίτημά τους, να μη μείνει στα χαρτιά το χρηματοδοτημένο και ήδη εγκεκριμένο γήπεδο του χωριού τους.
Είναι κοινή πεποίθηση τόσων των ίδιων αλλά και όλων των κατοίκων ότι το ποσό των 50.000 ευρ. που πιστώθηκε για το έτος 2021 είναι στάχτη στα μάτια τους, εμπαιγμός, κοροϊδία και ασέβεια από τους υπευθύνους του δήμου τόσο για τους ίδιους όσο και για το χωριό τους.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.