• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

“Η λέξη ντροπή είναι λίγη για την πολιτική γύμνια Κυβέρνησης και διοίκησης Νοσοκομείου”

December 23, 2020 3017

 

 
 

Η δημοτική παράταξη του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων  “Εκκίνηση” με αφορμή τη μετάθεση του γιατρού Μάνου Αντωνάκη και όσα συμβαίνουν στον χώρο της υγείας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

Αδιαμφισβήτητα ζούμε στη περίοδο όπου οι όποιες διαχειριστικές προσδοκίες μπορεί να έχουμε από τη παρούσα κυβέρνηση – και τους κολαούζους της- έχουν πιάσει απόπατο. Ενώ η πανδημία καλπάζει και το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές παραμένει υψηλό, το Υπουργείο Υγείας ‘’διατάζει’’ απροειδοποίητες μεταθέσεις υγειονομικών εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, αντί προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Μπαλώνει έτσι προσωρινά τα τεράστια κενά που υπάρχουν εδώ και χρόνια στο ΕΣΥ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο φαίνεται να ευχαριστεί η Κυβέρνηση όσους δίνουν τη ψυχή τους όλο αυτό το διάστημα για να μας κρατήσουν ζωντανούς.

Ανάμεσα στα ονόματα των πολύπαθων ιατρών που μετατίθενται, βρίσκουμε και το όνομα του συναγωνιστή Μάνου Αντωνάκη προέδρου της ΕΓΕΣΥΚ (η μοναδική μετάθεση από το νοσοκομείο της Κέρκυρας). Πρόκειται για μία ανήθικη, εκδικητική και στοχοποιητική μετάθεση ενός συνδικαλιστή, που ματώνει μαζί με τον Κερκυραϊκό λαό κάτω από απαράδεκτες – όπως όλοι ξέρουμε- εργασιακές συνθήκες. Πρόκειται για μία γενικότερη στοχοποίηση ανθρώπων που δεν σιωπούν απέναντι στο έγκλημα που συντελείται εδώ και μήνες, με θύματα τους υγειονομικούς όλης της χώρας. Ωστόσο, οι υγειονομικοί , οι πραγματικοί ήρωες, δε πρόκειται να λυγίσουν απέναντι στις αλλεπάλληλες μεθοδεύσεις του υπουργείου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση δε ντρέπεται να μας παρουσιάσει μειωμένες δαπάνες για την υγεία στον επερχόμενο προϋπολογισμό (και αυξημένες σε εξοπλιστικά προγράμματα), ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση εδώ και μήνες. Έτσι, πετάει στα σκουπίδια τις αυτοθυσίες όλων μας , και τον τετράμηνο συνολικά εγκλεισμό μας, αναμασώντας για μια ακόμη φορά τη καραμέλα της ατομικής ευθύνης.

Ελπίζουμε έστω και την ύστατη στιγμή ότι η κυβέρνηση θα σταματήσει να επιδοτεί τους καναλάρχες, τους κλινικάρχες και τους παρατρεχάμενους τους. Ελπίζουμε ότι θα στηρίξει τη πρωτοβάθμια υγεία, θα προσλάβει προσωπικό, θα ανοίξει νέες κλίνες ΜΕΘ. Αν και είμαστε σίγουροι ότι η ελπίδα μας θα πέσει στο κενό, γιατί πολύ απλά ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Είναι οι άνθρωποι των σκανδάλων, της οικογενειοκρατίας, των φουλαριών … Είναι οι άνθρωποι που έχουν παράσημο στην ανηθικότητα.

Υποσχόμαστε στον συναγωνιστή Μάνο Αντωνάκη και σε όλους τους υγειονομικούς του τόπου, ότι θα είμαστε δίπλα τους στους αναπόφευκτους αυριανούς αγώνες!

«Είναι καλύτερα να πεθαίνεις όρθιος, παρά να ζεις γονατιστός»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search