• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Μήνυμα ενότητας και αγώνα ενάντια στον ΣΜΑ – Χωματερή στα «Λεύτερα» Αργυράδων

December 28, 2020 609

 

Με ποικίλους τρόπους σε συνθήκες πανδημίας Αργυραδίτες & Μαραθιώτες ενωμένοι συντονίζουν και συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην πρόθεση της δημοτικής αρχής για κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) – χωματερής στα «Λεύτερα» Αργυράδων.

Ήδη το προηγούμενο διάστημα με κείμενα και ανακοινώσεις αντέκρουσαν την προπαγάνδα ότι ο ΣΜΑ δεν είναι χωματερή, αλλά «αναπτυξιακό» έργο (αλήθεια όσοι θεωρούν τον ΣΜΑ «αναπτυξιακό» έργο, γιατί δεν προτείνουν να γίνει σε δικό τους χώρο;) και απέδειξαν ότι ένα τέτοιο έργο είναι παράνομο, ακατάλληλο και συνιστά περιβαλλοντικό έγκλημα, μεγάλη απειλή για την υγεία, τη ζωή και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Για αυτό και ο αγώνας τους βρίσκει μεγάλη απήχηση σε όλη τη Νότια – και όχι μόνο – Κέρκυρα.  Χαρακτηριστικό είναι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα και στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας έχουν συγκεντρωθεί πολλές εκατοντάδες υπογραφών και αυτό συνεχίζεται.

Κάτω από αυτή την πίεση διασπείρεται έντονη φημολογία ότι δεν θα κατασκευαστεί, τελικά, ΣΜΑ στα «Λεύτερα», χωρίς, ωστόσο η δημοτική αρχή να έχει βγει δημόσια με δήλωση – δέσμευση ότι δε θα γίνει καμιά εγκατάσταση με «οχλούσα χρήση» στα Λεύτερα.

Έτσι από τη χθεσινή συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων και των κατοίκων το μήνυμα είναι σαφές: Ούτε να το σκέφτονται στον Δήμο για ΣΜΑ ή οποιαδήποτε εγκατάσταση με «οχλούσα χρήση» στα Λεύτερα. Όλοι ενωμένοι…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά την χθεσινή συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής και των Φορέων των χωριών που θίγονται άμεσα από την οποιαδήποτε πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει οχλούσα χρήση και δη τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) όλου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας στα «Λεύτερα», σας ανακοινώνουμε ότι είμαστε ΟΛΟΙ ενωμένοι και με μια φωνή θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια σε κάθε τέτοια πρόθεση ή προγραμματισμό.

Ένα τέτοιο εγχείρημα μας βρίσκει όλους αντίθετους, το καταγγέλλουμε δημοσίως και καλούμε ξανά τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας κ. Λέσση να απόσχει από την προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής Λεύτερα με την δημιουργία Σ.Μ.Α. ή όποιας άλλης οχλούσας χρήσης.

ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Είναι βέβαιο ότι αναμένονται και νομικές κινήσεις και ποικιλότροπες δράσεις από την ΣΕ. Να θυμίσουμε ότι τη Συντονιστική Επιτροπή απαρτίζουν οι παρακάτω:

Κώστας Μίτσουλης, πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Αργυράδων

Τάσος Πολίτης, εκπρόσωπος Π.Σ. Αργυράδων & αντιπρόεδρος ΤΣ Αργυράδων

Σωτήρης Γκίνης, εκπρόσωπος Κρόνου Αργυραδων

Θέμης Καββαδίας, εκπρόσωπος Αγροτικού Συνεταιρισμού Αργυράδων & δημοτικός σύμβουλος

Σπύρος Νικομάνης, πρόεδρος Φαίακα Μαραθιά

Γιώργος Νικομανης, πρόεδρος Π.Σ. Μαραθιά

Προκόπης Γούναρης, εκπρόσωπος κατοίκων Μαραθιά/Αργυράδων

Σπύρος Νικομάνης, εκπρόσωπος κατοίκων Μαραθιά/Αργυράδων

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search