Print this page

Μαύρα χάλια οι αγροτικοί δρόμοι στον Άγιο Νικόλαο Ν. Κέρκυρας

January 04, 2021 593
 
 
Κραυγή αγωνίας από τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου για τα μαύρα χάλια των αγροτικών δρόμων., όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει: "Παντελώς εγκαταλελειμμένη έχει μείνει η αγροτική οδοποιία στον Άγιο Νικόλαο Ν. Κέρκυρας. Πλησιάζει να τελειώσει η φετινή σοδειά ελαιοπαραγωγής και οι κάτοικοι έμειναν μόνοι, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια απέναντι σε ανύπαρκτους αγροτικούς δρόμους."
Να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και γενικότερο, αφορά όλο το νησί και όχι μόνο. Εγκατάλειψη της αγροτικής οδοποιίας σημαίνει και εγκατάλειψη της γεωργίας με επιπτώσεις σε όλους τους τομείς
Αναλυτικά η ανάρτηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου
 
Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
 
Παντελώς εγκαταλελειμμένη έχει μείνει η αγροτική οδοποιία στον Άγιο Νικόλαο Ν. Κέρκυρας. Πλησιάζει να τελειώσει η φετινή σοδειά ελαιοπαραγωγής και οι κάτοικοι έμειναν μόνοι, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια απέναντι σε ανύπαρκτους αγροτικούς δρόμους.
 
Πλήρης εγκατάλειψη!
Δρόμοι αποκλεισμένοι από κουμαριές, πουρνάρια, μυρτιές και κυρίως βάτα, χωρίς να υπάρχει μέριμνα από κοινότητα ή δήμο για διάνοιξη και καθαρισμό αυτών των δρόμων.
Τοποθεσίες χωρίς αγροτικούς δρόμους με αποτέλεσμα οι καλλιεργητές να κουβαλούν στην πλάτη τα τσουβάλια τις ελιές 50-60 μέτρα μέχρι να φτάσουν σε σημείο του δρόμου, όπου μπορεί να πλησιάσει όχημα.
Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, λάσπες, νερά, δρόμοι με κλίσεις στο οδόστρωμα, επικίνδυνοι σε τροχοφόρα. Χαντάκια που από την εγκατάλειψη έχουν μετατραπεί σε αδιάβατο ρέματα.
Δρόμοι εντελώς ξεχασμένοι με μορφή μονοπατιού, αδιέξοδοι και καθόλου βοηθητικοί για τους καλλιεργητές.
Δρόμοι, για τους οποίους η κοινοτική αντιπολίτευση έχει μιλήσει στο κοινοτικό συμβούλιο του χωριού, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ούτε ένα κυβικό μέτρο αδιαβάθμητο γουλί δεν έχει πέσει σε αγροτικό δρόμο στον Άγιο Νικόλαο Ν. Κέρκυρας.
Κανένα ενδιαφέρον, καμιά φροντίδα!
Η ερώτηση του απλού πολίτη:
- Ποια τα οφέλη της κοινοτικής και δημοτικής οργάνωσης στον τομέα αυτό;
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.