• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Θλίψη και οργή στον Άγιο Νικόλαο για τη λήξη προθεσμίας στις 31/12/2020 για το έργο βελτίωσης του γηπέδου

January 04, 2021 768
 
 
Ο Κεραυνός Αγίου Νικολάου στέλνει μήνυμα σε όλους μας με ευρύτερο κοινωνικό νόημα: "Χαμένοι είναι οι αγώνες που δε δόθηκαν". Αυτός είναι και ο τίτλος μιας καταγγελτικής και γεμάτης θλίψης και οργής τεκμηριωμένης ανακοίνωσης για τη λήξη της προθεσμίας στις 31/12/2020 "του εγκεκριμένου, ονοματοδοτημένου και χρηματοδοτημένου με 275.100 ευρώ, έργου, με τίτλο «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Κοινότητας Αγ. Νικολάου Δ.Ε. Κορισσίων» με αριθμό Πρωτοκόλλου: 85796"
Επισημαίνει μεταξύ άλλων την "αδιαφορία που επέδειξε ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αντιμετωπίζοντας τον Άγιο Νικόλαο και τους κατοίκους του, σαν κατοίκους δεύτερης διαλογής" διαμηνύοντας "στις δημοτικές και τοπικές αρχές ότι δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε ούτε αυτούς που μας πρόδωσαν και τσαλαπάτησαν το δίκιο και την αξιοπρέπειά μας, άλλα ούτε και αυτούς που δεν υπερασπίστηκαν ένα μικρό χωριό που βρέθηκε ανάμεσα στις συμπληγάδες της αδιαφορίας και των ψηφοθηρικών συμφερόντων."
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ
31/12/20 ημερομηνία ορόσημο για το χωριό του Αγίου Νικολάου, ημερομηνία ορόσημο για την ποδοσφαιρική ομάδα Α.Π.Σ. Κεραυνός Αγίου Νικολάου.
Το βράδυ της Πέμπτης εξέπεμψε η διορία ολοκλήρωσης του εγκεκριμένου, ονοματοδοτημένου και χρηματοδοτημένου με 275.100 ευρώ, έργου, με τίτλο «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Κοινότητας Αγ. Νικολάου Δ.Ε. Κορισσίων» με αριθμό Πρωτοκόλλου: 85796, και η θλίψη και η απογοήτευσή μας είναι απέραντη.
Το έργο που θα έδινε μια ανάσα ζωής στο μικρό χωριό μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται ακόμα κολλημένο στο βάλτο της γραφειοκρατίας, Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς ένα έργο εγκεκριμένο, ονοματοδοτημένο και χρηματοδοτημένο δεν μπορεί να υλοποιηθεί.
Δεν θέλουμε να σταθούμε στα λάθη, στις καθυστερήσεις και στην αδιαφορία που επέδειξε ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αντιμετωπίζοντας τον Άγιο Νικόλαο και τους κατοίκους του, σαν κατοίκους δεύτερης διαλογής, αλλά αναπόφευκτα μας γεννιέται το ρητορικό ερώτημα: πώς λέγεται αυτός που έχει ένα εγκεκριμένο, ονοματοδοτημένο και χρηματοδοτημένο έργο και δεν το υλοποιεί;
Ικανός; Ενεργητικός; Φερέγγυος; Αξιόπιστος;
Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν την ιστορικότητα των στιγμών και έχοντας το βάρος της ευθύνης έναντι των συγχωριανών μας και κυρίως έναντι των παιδιών μας, στα οποία θα κληροδοτήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
• Η ευθύνη για τη μη υλοποίηση του έργου βαραίνει κατά κύριο λόγο το δήμο Νότιας Κέρκυρας (ότι και αν συνεπάγεται αυτό σε πρόσωπα). Τις δικές τους τεράστιες ευθύνες φυσικά καταλογίζουμε και στους εκλεγμένους εκπροσώπους του χωριού μας, που φυσικά κάθε άλλο παρά μας έπεισαν ότι έθεσαν το συμφέρον του χωριού τους σε προτεραιότητα έναντι των δικών τους πολιτικών προτεραιοτήτων. Τρανή απόδειξη η στάση τους κατά τη διάρκεια των προσπαθειών υπεράσπισης του δίκαιου αιτήματός μας, η οποία εξαντλήθηκε σε καθησυχασμούς και προσπάθειες υπεράσπισης των υπευθύνων.
• Νιώθουμε απογοητευμένοι, αντιλαμβανόμενοι ότι ο σεβασμός στο δίκαιο και στο νόμιμο δεν είναι δεδομένος στις μέρες μας και από ότι μας έδειξε η ιστορία, κρίνεται από τις διασυνδέσεις και τoν αριθμό ψηφοφόρων που έχει κάθε τόπος.
• Τέλος, διαμηνύουμε στις δημοτικές και τοπικές αρχές ότι δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε ούτε αυτούς που μας πρόδωσαν και τσαλαπάτησαν το δίκιο και την αξιοπρέπειά μας, άλλα ούτε και αυτούς που δεν υπερασπίστηκαν ένα μικρό χωριό που βρέθηκε ανάμεσα στις συμπληγάδες της αδιαφορίας και των ψηφοθηρικών συμφερόντων.
Δυστυχώς η Ιστορία έγραψε.
Έγραψε πως ένα μικρό ποδοσφαιρικό σωματείο, με μόνο όπλο την αγάπη του για το χωριό του, πέτυχε τη χρηματοδότηση ενός έργου για την αναβάθμιση του γηπέδου της κοινότητας ύψους 275.100 ευρώ και οι εκλεγμένοι αρμόδιοι δεν κατάφεραν να το υλοποιήσουν.
Συνεχίζουμε τασσόμενοι στο πλευρό όσων υπερασπίζονται και προωθούν το δίκαιο αίτημά μας και βρισκόμαστε απέναντι σε όσους υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας.
Δεν θα σταματήσουμε μέχρι ο Α.Π.Σ. Κεραυνός Αγίου Νικολάου να αγωνιστεί ξανά στη φυσική του έδρα!
Καλή Χρονιά!
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search