• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ανεξάρτητο Κίνημα Προόδου στον Άγιο Νικόλαο Ν. Κέρκυρας

January 05, 2021 547
 
 
 
Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά γενικότερα και τα πιο μικρά από αυτά ειδικότερα, όπως ο Άγιος Νικόλαος στη ΔΕ Κορισσίων. Βασική αιτία η γενικότερη π[ολιτική της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας που παραμελεί την επαρχία και τις πιο απομακρυσμένες και αραιοκατοικημένες περιοχές. Αλλά και σε τοπικό επίπεδο οι εικόνες εγκατάλειψης βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, αφού κυριαρχεί ο τοπικισμός και ο παραγοντισμός. Ωστόσο στον Άγιο Νικόλαο υπάρχει ενδιαφέρον και κινητικότητα για την ανάδειξη των προβλημάτων και για διεκδίκηση λύσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα του γηπέδου, όπου η αδιαφορία ξεσήκωσε τους κατοίκους και τους φορείς. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε και το Ανεξάρτητο Κίνημα Προόδου που ανφέρει στην "ιδρυτική του διακήρυξη" μεταξύ άλλων: "ως νέοι άνθρωποι, οι οποίοι αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας, δεδομένου ότι εδώ και πολλά χρόνια απουσιάζουν βασικές υποδομές ανάπτυξης και οδηγούμαστε με βεβαιότητα σε μαρασμό, πλήρη παρακμή και φυγή κυρίως νέων ανθρώπων, δημιουργούμε αυτόν τον διαδικτυακό χώρο για την διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, θέσεων και προβληματισμών με κύριο στόχο να ξεκινήσει μια προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας και γενικότερα της ποιότητας ζωής των κατοίκων του χωριού." 
 
Παράλληλα και για το θέμα του γηπέδου πήρε θέση: "Στεκόμαστε δίπλα στους συγχωριανούς μας, στους φίλους και στα μέλη του αθλητικού και πολιτιστικού συλλόγου του χωριού μας, για την τεράστια αδικία που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες. Για άλλη μια φορά καταπατήθηκε το δίκιο ενός μικρού χωριού, μας κορόιδεψαν, μας ξεγέλασαν, μας αδίκησαν θυσιάζοντας τα όνειρα και τις προσπάθειές μας για ένα δικαιότερο και καλύτερο μέλλον για 'μας και τα παιδιά μας. Για' μας οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο, βαραίνουν την κοινοτική αρχή μας, τη δημοτική μας σύμβουλο και φυσικά τον δήμαρχό μας, για την αδιαφορία τους και την ανευθυνότητά τους..."
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
 
Αναλυτικά η "ιδρυτική διακήρυξη"
Με αφετηρία τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν το χωριό μας και ως νέοι άνθρωποι, οι οποίοι αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας, δεδομένου ότι εδώ και πολλά χρόνια απουσιάζουν βασικές υποδομές ανάπτυξης και οδηγούμαστε με βεβαιότητα σε μαρασμό, πλήρη παρακμή και φυγή κυρίως νέων ανθρώπων, δημιουργούμε αυτόν τον διαδικτυακό χώρο για την διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, θέσεων και προβληματισμών με κύριο στόχο να ξεκινήσει μια προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας και γενικότερα της ποιότητας ζωής των κατοίκων του χωριού."
 
Για τους παραπάνω λόγους και για πολλά άλλα θέματα το νέο αυτό ανεξάρτητο από κομματικές παρατάξεις πολιτικό κίνημα καλεί τους συγχωριανούς να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή, ώστε μέσα από αυτήν την διαδικασία να αναδειχθούν μαζί με τους δημιουργούς του διαδικτυακού αυτού χώρου άνθρωποι ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας και πολιτικών πεποιθήσεων και να διεκδικήσουν την ανάληψη της τύχης και του μέλλοντος του χωριού.
Με το σκεπτικό αυτό λοιπόν παραθέτουμε ένα όραμα και κάποιες προτάσεις για τα επόμενα χρόνια, οι οποίες φυσικά θα εμπλουτιστούν από τους μελλοντικούς συμμετέχοντες με μόνο σκοπό την ΑΛΛΑΓΗ. Κάποιες από τις προτάσεις αυτές είναι οι εξής :
1. Οδοποιία (Συντήρηση - βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, δρόμος για Νότο από Κατσουλάτικα, άνοιγμα υπαρχόντων και νέων αγροτικών δρόμων, δρόμος Κατωμύλου για Πετριτή, διαπλάτυνση δρόμου Θράκου, διαπλάτυνση δρόμου Βάσκας, Πεζόδρομος για Πετριτή από παραλία Νότου, περιπατητικά μονοπάτια και πυρασφάλεια στο δάσος του Τριβόλι. κ.α.)
2. Υλοποίηση γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου, καινούρια παιδική χαρά και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου σχολείου, εξωραϊσμός της κεντρικής πλατείας του χωριού. κ.α.
3. Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του πόσιμου νερού του Μελισσιού, αντιπλημμυρικά έργα, διαμόρφωση των παραλιών. κ.α.
4. Προγράμματα μερικής στήριξης ηλικιωμένων – ανήμπορων.
5. Στήριξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και τουριστική προβολή του χωριού.
6. Προσπάθεια δημιουργίας αγροτικού συνεταιρισμού.
Επειδή, όμως, είμαστε πραγματιστές και δεν πετάμε στα σύννεφα και γνωρίζοντας τις δυσκολίες των καιρών, αντιλαμβανόμαστε ότι οι προτάσεις αυτές δεν μπορούν να υλοποιηθούν από τη μία μέρα στην άλλη και χωρίς την ενεργή συμμετοχή ΟΛΩΝ των κατοίκων, επομένως θα ιεραρχούνται με γνώμονα τις εκάστοτε ανάγκες.
Το όραμα είναι απαραίτητο για να προχωράει η ζωή μπροστά!!
 
Η οργανωτική επιτροπή:
Δημουλής Β. Διονύσιος,
Καλούδης Χ. Ευάγγελος,
Δημουλής Ν. Αλέξανδρος,
Ρέβης Β. Χαρίλαος.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search