Print this page

Επικίνδυνη η παιδική χαρά στον Άγιο Νικόλαο Ν. Κέρκυρας

January 12, 2021 457

 

Αντί για παιδική χαρά, ο συγκεκριμένος χώρος στον Άγιο Νικόλαο έχει μετατραπεί σε παγίδα για τα περίπου 30 παιδιά του χωριού. Η εγκατάλειψη και η αδιαφορία, παρά τις προσπάθειες των τοπικών φορέων εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, όπως καταγγέλλει το Ανεξάρτητο Κίνημα Προόδου. Από την πλευρά του ο Πολιτιστικός Σύλλογος υπενθυμίζει τις ενέργειες που έχουν γίνει προς τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα αναβάθμισης της παιδικής χαράς και άλλων έργων στον συγκεκριμένο χώρο.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις

Ανεξάρτητο Κίνημα Προόδου

Ένας χώρος ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και σφύζει από ζωή όλο το χρόνο έχει αφεθεί στην τύχη του κρύβοντας ακόμα και κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας. Πρόκειται για την μοναδική παιδική χαρά του χωριού μας που, αν βρίσκεται έστω και σε αυτήν την κατάσταση, οφείλεται σε παλαιότερη εθελοντική και μόνο προσφορά της αθλητικής ομάδας και του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού. Απλά υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν στο χωριό μας πάνω από 30 μικρά παιδιά που περιμένουν το αυτονόητο (καινούργια και πιστοποιημενη με προδιαγραφές ασφαλείας παιδική χαρά). Ας όψονται οι αρμόδιοι φορείς....

Πολιτιστικός Αγ. Νικολάου
 Στις 25 Οκτωβρίου 2020 ο Πολιτιστικός σύλλογος απέστειλε στο δήμαρχο της Νότιας Κέρκυρας έγγραφο στο οποίο:
1. Περιέγραφε πώς ήταν ο χώρος της παιδικής χαράς στο παλιό σχολείο παλαιότερα καθώς και ποιες ενέργειες έκαναν ο αθλητικός και Πολιτιστικός σύλλογος προκειμένου να αναβαθμιστεί ο συγκεκριμένος χώρος.
2. Διατύπωσε τη άποψή του και υπέδειξε επίσης κατά την γνώμη του τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το συγκεκριμένο χώρο και αυτά ήταν:
"Θεωρούμε, κύριε δήμαρχε, ότι πρέπει να αναβαθμιστεί τόσο ο χώρος της παιδικής χαράς όσο και ο υπόλοιπος πρώην σχολικός χώρος. Έχουμε ζητήσει τόσο από τη δημοτική σύμβουλο Αθηνά Καλούδη, όσο και από πρόεδρο της κοινότητας να προτείνουν στο δήμο τη μετατροπή όλου του συγκεκριμένου χώρου σε κοινόχρηστη πλατεία με τις ακόλουθες παρεμβάσεις, που είναι απαραίτητες, ώστε ο χώρος να είναι κατάλληλος για αθλητική απασχόληση των παιδιών, παιχνίδι στην παιδική χαρά αλλά και για πολιτιστικές δράσεις. Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε:
α. Κατασκευή της παιδικής χαράς με κατάλληλο δάπεδο και παιχνίδια πιστοποιημένα.
β. Κατασκευή δυο (2) τσιμεντένιων κερκίδων κατά μήκος της εξωτερικής πλευράς του ασφαλτοστρωμένου τμήματος του χώρου.
γ. Τοποθέτηση κατά μήκος όλης της περίφραξης του χώρου σιδερένιων στύλων με λάμπες, ώστε να υπάρχει επαρκής φωτισμός του χώρου.
δ. Ο χώρος των 190 τμ πέριξ του μνημείου να πλακοστρωθεί.
Το εν λόγω έγγραφο με τις προτάσεις αυτές τις κοινοποιήσαμε στη δημοτική σύμβουλο του χωριού κα Αθηνά Καλούδη, η οποία μάλιστα σε συζήτηση που είχαμε μαζί της μας είπε ότι το θέμα το έχει συζητήσει με το δήμαρχο.
Πιστεύουμε ότι το έργο αυτό είναι απαραίτητο για το χωριό μας και καλώς κάνει το Ανεξάρτητο κίνημα Προόδου που το ανακινεί και το αναδεικνύει.
Η κοινοτική αντιπολίτευση πολλές φορές σε συνεδριάσεις του κοινοτικού συμβουλίου έχει φέρει για συζήτηση το θέμα και το έχει υποστηρίξει.

Θεωρούμε ότι αν οι απόψεις μας εμπνέουν το δήμαρχο και τη δημοτική συμπολίτευση το έργο θα γίνει, σε άλλη περίπτωση θα παραμείνει ως ένα από τα έργα που τόσο ανάγκη έχει το χωριό μας, αλλά που όμως δεν έχουν γίνει.
Το συγκεκριμένο έγγραφο που εστάλη στο δήμαρχο είναι στη διάθεση του καθενός.

Η εικόνα ίσως περιέχει: σπίτι, γρασίδι, φυτό, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.