• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ένωση Συλλόγου Γονέων Κέρκυρας: “ Τα παιδιά μας βιώνουν συνθήκες άλλων δεκαετιών όσον αφορά τη σχολική στέγη”

January 14, 2021 3456

 

 
 

Σοκαρισμένο το Πανελλήνιο παρακολουθεί στα Κεντρικά Δελτία το παραλίγο τραγικό συμβάν στο 6ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας! Την ίδια στιγμή οι γονείς στην Κέρκυρα δεν εκπλησσόμαστε, δυστυχώς, καθόλου! Μάλιστα το φοβόμασταν!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας έχει πάρα πολλές φορές επισημάνει τα προβλήματα και τις ανάγκες του εν λόγω κτιρίου, μέχρι και τρεις μέρες πριν!

Στην Κέρκυρα του Πολιτισμού και των Τεχνών διαθέτουμε απαρχαιωμένα και ασυντήρητα Σχολεία. Δε θα κουραστούμε να το  φωνάζουμε! Η απαξίωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας αποτελεί δυστυχώς τακτική όλων των υπευθύνων(κρατικής εξουσίας και τοπικής) και τα ψίχουλα που δίνονται πια για την παιδεία οδηγούν σε αυτά και ίσως και χειρότερα αποτελέσματα.

Οι Τοπικές Αρχές  επί χρόνια  δε δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για τα παιδιά μας! Ως αντιπολίτευση γνώστες των προβλημάτων, ενώ όταν έρχονται στην εξουσία εμφανίζουν το χειρότερο γραφειοκρατικό πρόσωπο, κωλυσιεργώντας.

Κτήρια ασυντήρητα, αυλές επικίνδυνες, υποδομές απαρχαιωμένες, κονδύλια ανεκμετάλλευτα. Ολοκληρώνουν ένα Σχολείο ανά επτά χρόνια ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας βλέπουμε έργα να προχωρούν.

Προχτές ήταν το 6ο Νηπιαγωγείο. Σχολικό Συγκρότημα στο Μαντούκι, Κοντόκαλι και πλείστα όσα παραδείγματα πεπαλαιωμένων και επικίνδυνων σχολείων! Τα παιδιά μας, στα περισσότερα σχολεία της ευρύτερης περιοχής,  βιώνουν συνθήκες άλλων δεκαετιών όσον αφορά τη σχολική στέγη.

Και τείνουν να το θεωρούν κανονικότητα!!

Απόδειξη της απόλυτης υποβάθμισης και απαξίωσης της δημόσιας Παιδείας είναι και ο τρόπος με τον οποίο έχει κινηθεί η Κυβέρνηση στο χώρο της Παιδείας μέσα στην πανδημία, που δεν έχει διαθέσει ούτε δεκάρα τσακιστή στα σχολεία (για παραπάνω αίθουσες, για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, για προσλήψεις εκπαιδευτικών και μόνιμου επαρκούς προσωπικού καθαριότητας), καθώς άνοιξε τα σχολεία και το Σεπτέμβρη και τώρα με μοναδικό μέτρο τις μάσκες και τα ανοιχτά παράθυρα! Όταν, λοιπόν, θεωρεί κάποιος “κόστος” τη Δημόσια Παιδεία, είναι λογικό ότι δε θα διαθέτει χρήματα και για κτηριακές υποδομές.

Είναι λογικό λοιπόν όταν κάποιος θεωρεί “κόστος” τη δημόσια παιδεία να μη διαθέτει χρήματα και για κτηριακές υποδομές.

Απαιτούμε το ¨θαύμα¨ από το οποίο γλίτωσαν τα παιδιά μας στο 6ο Νηπιαγωγείο να φέρει τη Δημαρχία και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους προ των ευθυνών τους! Δεν αρκούν οι συνεχείς καταγραφές των κτηριακών προβλημάτων, εφόσον τα ίδια τα Σχολεία συνεχώς αποστέλλουν αναφορές για στεγαστικά θέματα. Θέλουμε να δούμε την υλοποίηση! Η τακτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής να επιρρίπτει ευθύνες στους προηγούμενους τοπικούς άρχοντες, δεν την απαλλάσσει καθόλου από τις δικές της ευθύνες, αφού και και η ίδια δεν έκανε κάτι για να βελτιώσει ή να διορθώσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, εκτός από το να επιδίδεται σε έργα βιτρίνας

Δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση της ζωής που βιώνουμε χρόνια στους δρόμους μας, να γίνει μόνιμη και στα σχολεία των παιδιών μας.

Δεν υπάρχει Πολιτισμός, δεν υπάρχει Παράδοση αν δεν υπάρχει Παιδεία. Δεν υπάρχει Παιδεία αν δεν έχουμε αξιοπρεπή σύγχρονα σχολικά κτήρια. Η μεγαλύτερη επένδυση είναι τα παιδιά μας. Αν δεν υπάρχει σεβασμός στο παιδί, θα υπάρχει στον Άνθρωπο;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search