Print this page

Τα "κοινωνικά" της "Φωνής των Αργυραδιτών"

January 19, 2021 658

Αναδημοσιεύουμα τα κοινωνικά της Φωνής των Αργυραδιτών, αρ. φ. 158, Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2020

Κοινωνικά

Γεννήσεις

Τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη 2020 γεννήθηκε το αγοράκι του Κώστα Τσορτέκη και της Ράνιας Καββαδία (Κώστας και Βάσως Κουτρουμπή)

Την Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2020γεννήθηκε το αγοράκι του Γιάννη Καββαδία Χαριλάου και της Αμαλίας Παϊζάνου στο ΓΝ Κέρκυρας

Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσουν

 

Βαπτίσεις

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Κώστας Μίτσουλης του Γεωργίου και της Μαρίας και η σύζυγός του Σταματία – Βασιλική Κοντού βάπτισαν το κοριτσάκι τους την Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2020 στον ΙΝ Αγίας Τριάδας στςι Αργυράδες. Της εδόθη το όνομα Μαρία Ειρήνη. Ανάδοχος παρέστη ο Βένος Πανδής.

 

Ο Σπύρος Κουλούρης του Διονυσίου και και η σύζυγός του Κωνσταντίνα Βάρελη βάπτισαν το κοριτσάκι τους το Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2020 στον ΙΝ Αγίας Τριάδας στςι Αργυράδες. Της εδόθη το όνομα Διονυσία. Ανάδοχος παρέστη ο Μάκης Πανδής.

Η «ΦτΑ» εύχεται να ζήσουν και να ευτυχήσουν

 

Θάνατοι

Ένας πολύ καλός άνθρωπος που ξεχώριζε για την ευγένεια και το ήθος του, ο Μιλτιάδης Κολοβός σύζυγος Αλίκης Πανδή κολοβού έφυγε από τη ζωή στις 22 Σεπτέμβρη 2020. Η απώλειά του είναι μεγάλη, όχι μόνο για τους οικείους του, αλλά και για όλους όσοι τον γνώριζαν. Ο Μιλιτιάδης μαζί με τη σύζυγό του Αλίκη έχουν δείξει έμπρακτα την αγάπη τους για τις Αργυράδες, τον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών και τη «ΦτΑ».

 

Έφυγε για το στερνό ταξίδι ο Κώστας Καββαδίας (Μαουλά) κλείνοντας έναν πολύχρονο κύκλο ζωής 88 χρόνων το Σάββατο 3 Οκτώβρη 2020 στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα.  

Προεπισκόπηση εικόνας

Ο Κώστας ήταν πολύ αγαπητός στο χωριό και ξεχώριζε για την καλοσύνη και αρετές του χαρακτήρα του. Πολύ εργατικός, αγωνιστής της ζωής, άνθρωπος ήσυχος, χαμηλών τόνων είχε μόνο φίλους. Δημιούργησε με τη σύζυγό του μια εξαιρετική οικογένεια. Έδωσε και πήρε αγάπη από τα παιδιά και τα εγγόνια του που τον φρόντιζαν μέχρι το τέλος. Ο ίδιος ήταν τόσο δραστήριος μέχρι ένα μήνα πριν μπει στο Νοσοκομείο, οπότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της ΥΘ Παναγίας στις Αργυράδες τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη και η κηδεία του στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

 

 

Έφυγε «ανώδυνα και ειρηνικά» η Μαρία Καββαδία (Μπέκου).

Προεπισκόπηση εικόνας

Άφησε την τελευταία της πνοή στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα τα τελευραία χρόνια την Πέμπτη 8 Οκτώβρη 2020 σε ηλικία 91 χρονών. Η Μαρία έφυγε πολύ νέα από το χωριό σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου δούλεψε πολύ σκληρά. Δυναμική και παράδειγμα μητέρας έδινε και την ψυχή της για να μη στερηθούν τα τρία παιδιά της που τα μεγάλωσε με αρχές.  Έδωσε σε αυτά και τα εγγόνια της πολλή αγάπη και εισέπραξε, αφού όλα τα παιδιά και τα εγγόνια ήταν δίπλα της με στοργή και αγάπη. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της ΥΘ Παναγίας στις Αργυράδες την Κυριακή 11 Οκτώβρη και η κηδεία της στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

Έφυγε από κοντά μας η Καταβάτη Θεοδώρα σύζυγος Σπύρου Καταβάτη (Ρελια) σε ηλικία 80 ετών.

Προεπισκόπηση εικόνας

Απεβίωσε την Τρίτη 20 Οκτωβριου 2020 στην Αθήνα, όπου κατοικούσε μόνιμα. Η Θεοδώρα ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος μια δυναμική γυναίκα, υπόδειγμα συζύγου και μητέρας που ανέθρεψε τα παιδιά της Χριστόδουλο και Γιώργο με αρχές και αξίες.

Έδωσε και πήρε πολλή αγάπη από τα παιδιά και τα εγγόνια της. Η κηδεία της έγινε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020.

 

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Θρασύβουλου Νικομάνη την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2020 βύθισε στο πένθος την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κέρκυρας.

Από ανακοπή καρδιάς ο Θρασύβουλος σε ηλικία 60 χρονών άφησε την τελευταία του πνοή στον Μαραθιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Ο Θρασύβουλος ήταν καλός και αγαπητός, ιδιαίτερα στο φίλαθλο κοινό του νησιού μας. Αγωνίστηκε για πολλά χρόνια, κυρίως τη δεκαετία του 1980 στον Κρόνο. Όχι μόνο τίμησε, αλλά αγάπησε όσο λίγοι την ομάδα. Αυτό φαινόταν σε κάθε κίνησή του και μέσα στο γήπεδο, όπου ξεχώριζε για το φιλότιμο και το πάθος. Βασικό στέλεχος, απροσπέλαστος αμυντικός παίζοντας στη θέση του αριστερού μπακ είχε πολύτιμη συμβολή στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος την περίοδο 1983 – 84 και στην άνοδο στην Α΄ Εθνική  Ερασιτεχνική. Ο Θρασύβουλος γνωστός ως «Τσίνιας» ήταν πολύ αγαπητός στην οικογένεια του Κρόνου. Η κηδεία του τελέστηκε την Τρίτη 15 Δεκέμβρη στον Μαραθιά.

Τα συλλυπητήρια του Κρόνου

Η διοίκηση του Κρόνου Αργυραδων καθώς κ ο φίλαθλος κόσμος της εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του ΝΙΚΟΜΑΝΗ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ (ΤΣΙΝΙΑΣ) καθώς και στην οικογένεια του.

 

 

Η Χουρχούλη Γαρυφαλιά Στυλιανή άφησε την τελευταία της πνοή στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων που κατοικούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια σε ηλικία 72 χρόνων το Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2020. Αγαπητή και εργατική γυναίκα, αν και δεν ήταν από το χωριό, αγαπήθηκε για τον χαρακτήρα και την εργατικότητά της. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2020 και η κηδεία της στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

          Ο Βασίλης Καββαδίας του Λουκά απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα εδώ και πολλά χρόνια την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2020. Εργατικός και δραστήριος άνθρωπος μετανάστευσε για πολλά χρόνια στη Γερμανία. Δούλεψε σκληρά και τίμια για την οικογένειά του. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια τα προβλήματα υγείας. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το Σάβαβτο 19 Δεκέμβρη 2020 και η κηδεία του στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

 

Ευχαριστήριο

Ο Γιάννης Καββαδίας Χαριλάου και η Αμαλία Παϊζάνου ευχαριστούν θερμά  το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής Νοσοκομείου Κέρκυρας για την αμέριστη βοήθεια, φροντίδα και ευαισθησία που επέδειξαν στον τοκετό της Αμαλίας. Ειδικότερα νιώθουν την ανάγκη να ευχαρστήσουν τον συγχωριανόμας Ιατρό αναισθησιολόγο Ανδρέα Καββαδία Σπυρίδωνος για τη φροντίδα και τη στήριξη σε αυτή την τόσο ξεχωριστή στιγμή της ζωής μας!

 

 

Επιτυχίες σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Μιλτιάδης Κολοβός του Χρήστου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 

Ευαγγελία Κολοβού του Ιωάννου στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

 

Πτυχιούχοι – Νέοι επιστήμονες

Προεπισκόπηση εικόνας

Η Δέσποινα – Στέλλα Πανδή ολοκλήρωσε με επιτυχία της σπουδές της στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε το πτυχίο της Συνεχίζει τις μεταπτυχικές της σπουδές στην Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας.

 

 Προεπισκόπηση εικόνας

Η Μαριάννα Δανιήλ του Γεωργίου και της Αννας Καλούδη (εγγονή του Λευτέρη Καλουδη (της Αποστόλως ) ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικου Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας και πήρε το πτυχίο της.

Η Θεοδώρα Καταβάτη του Χριστοδούλου (εγγονή Σπύρου Ρέλια) αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο Πατρών τμήμα Χημείας, πήρε το πτυχίο του Χημικού και επιλέχθηκε για μεταπτυχιακό στο ΕΚΠΑ στη φαρμακολογία.

 

 Προεπισκόπηση εικόνας

Η Σωτηρία Μηνά του Νικολάου (Μπανάνα) ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πήρε το πτυχίο της.

Από τη «ΦτΑ» θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές για καλή σταδιοδρομία.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.