Print this page

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου: Όσους μας ξεχνούν, τους ξεχνάμε!

January 26, 2021 442
Ο Πολιτιστικός σύλλογος του Αγίου Νικολάου για μια ακόμα φορά αναφέρεται στην κατασκευή παιδικής χαράς στον Άγιο Νικόλαο και εκφράζει τα παράπονά του για τη δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας σημειώνοντας δηκτικά: Όσους μας ξεχνούν, τους ξεχνάμε!
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ;
Ο Πολιτιστικός σύλλογος του Αγίου Νικολάου υποστήριξε ευθύς εξαρχής την κατασκευή μιας πιστοποιημένης παιδικής χαράς στο χωριό μας.
Δυστυχώς ο δήμαρχος είχε διαφορετική άποψη.
Αρχικά επέλεξε για κατασκευή τις παιδικές χαρές, Παλαιοχωρίου, Λευκίμμης, Πετριτή, Αγίου Ματθαίου.
Μετά όμως από τις σχετικές διαμαρτυρίες και κατηγορίες μας για μεροληψία και εμμονή σε τοπικιστικές αντιλήψεις οι αποφάσεις του άλλαξαν και όπως δείχνει το δεύτερο έγγραφο επέλεξε τις παιδικές χαρές Παλαιοχωρίου, Λευκίμμης, Αργυράδων και Αγίου Ματθαίου.
Την παιδική χαρά του Πετριτή την αντικατέστησε με εκείνη των Αργυράδων.
Ως προς το θέμα του περιβάλλοντα χώρου της παιδικής χαράς και τη διαμόρφωσή το, καθώς και με την επισκευή του δημόσιου κτιρίου του παλιού σχολείου στο χωριό μας, επίσης το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό παρόλο που το είχαμε ζητήσει ήδη από τον Οκτώβριο του 2020.
Ο δήμαρχος είχε άλλες επιλογές.
Επέλεξε το Δημοτικό ωδείο Λευκίμμης, το κοινοτικό γραφείο Πετριτή και τον αύλειο χώρο της δημοτικής κοινότητας Αργυράδων.
Εμείς όμως λέμε:
ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΞΕΧΝΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΜΕ.
(Δηλαδή εδώ που τα λέμε τους έχουμε ήδη ξεχάσει!)
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο για Παιδικές Χαρές To Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου <<ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ>> χρηματοδοτεί την δημιουργία ή αναβάθμιση παιδικών χαρών.... ...Με **. βάση τα παραπάνω εισηγούμαστε: 1) Την υποβολή πρότασης στο Μέτρο 2.3 Δημιουργία ή αναβάθμιση παιδικών χαρών του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1 (a.n.1) <<ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ>> ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: <<ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ>> 2020 Î' Πρόσκληση που θα περιλαμβάνει 4 παιδικές χαρές (Αγ. Ματθαίος, Παλαιοχώρι, Αργυράδες, Λευκίμμη) με ανώτατο προυπολογισμό 210.000 € συμπερ ΦΠΑ. Από το ποσό αυτό χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου είναι 168.000€ και η ίδια συμμετοχή του Δήμου είναι 42.000€."
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.