• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Με μερεμέτια δε λύνεται το κτιριακό πρόβλημα του Γυμνασίου – Λυκείου Αργυράδων

February 03, 2021 633

 

Με αφορμή το ρεπορτάζ κερκυραϊκού site με τίτλο «Αποκαταστάθηκε η επικινδυνότητα στις αίθουσες του σχολείου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αργυράδων», χρειάζεται να τονιστεί ότι όχι μόνο «δεν αποκαταστάθηκε η επικινδυνότητα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αργυράδων, αλλά οι μικρές και στενόχωρες αίθουσες του σχολείου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες σε συνθήκες πανδημίας.

Μπορεί η δημοτική αρχή να πανηγυρίζει για τα μερεμέτια της τελευταίας στιγμής, στο παραπέντε πριν από την επαναλειτουργία των σχολείων, αλλά στην πραγματικότητα όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έκανε κάποια παρέμβαση για την άθλια κατάσταση των αιθουσών και του κτιρίου.

Το σχολείο λειτουργεί χάρη στις άοκνες προσπάθειες της Διευθύντριας Αλ. Βλαχοπούλου, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Πέρυσι με εθελοντική προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έγιναν εργασίες για το βάψιμο αιθουσών του Σχολείου, ενώ η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων φρόντισαν για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμός για internet, προτζέκτορες και τηλεοράσεις.

Να θυμίσουμε ακόμα ότι μια αίθουσα παραμένει κλειστή και χωρίς ο Δήμος να έχει κάνει τις αναγκαίες εργασίες επισκευής της, αλλά για αυτή την αίθουσα δεν έδωσαν φωτογραφίες στη δημοσιότητα. Ταυτόχρονα το σχολείο έχει ανάγκη από αίθουσες και δεν μπορεί να καλυφθεί με κοντέινερ. Η Α΄ Γυμνασίου με δυο τμήματα πάνω από 20 παιδιά κάνει μαθήματα σε αίθουσες μικρές που δεν πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις. Στο ένα τμήμα της Γ΄ Λυκείου 12 μαθητές στοιβάζονται σε μια αίθουσα μικρής χωρητικότητας σε συνθήκες ασφυξίας, ανάλογη είναι η κατάσταση και για τη Β΄ Λυκείου. Η στενότητα χώρου διαμορφώνει ασφυκτικές συνθήκες για την εκπαιδευτική διαδικασία και εν μέσω πανδημίας προκαλεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Για ποια αποκατάσταση επικινδυνότητας κάνουν λόγο ορισμένοι;

Αν η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ δε διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια και είναι οι μεγάλοι ένοχοι για την κατάντια των σχολείων,  ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας δεν μπορεί να αποποιείται των ευθυνών του. Αντί για θριαμβολογίες για κάποια μερεμέτια, καλό είναι υπάρχει πρόνοια για σχολεία σύγχρονα που να ικανοποιούν τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search