• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Φρένο στον ΣΜΑ – Χωματερή στα Λεύτερα: Από τη λαϊκή κινητοποίηση στο «δε θα φτιαχτεί ΣΜΑ στα Λεύτερα» του Δημάρχου!

February 04, 2021 497

Φρένο στον ΣΜΑ – Χωματερή στα Λεύτερα

Από τη λαϊκή κινητοποίηση στο «δε θα φτιαχτεί ΣΜΑ στα Λεύτερα» του Δημάρχου!

Μπορεί η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας να είχε μοναδικό θέμα τον προϋπολογισμό του Δήμου, ωστόσο συζητήθηκε το θέμα για τον ΣΜΑ – χωματερή στα Λεύτερα σε κλίμα έντασης και με προσωπικές αντιπαραθέσεις. Απαντώντας ο Δήμαρχος Κ. Λέσσης με έντονο ύφος προς τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής  ΟΧΙ ΣΜΑ στα Λεύτερα Θέμη Καββαδία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει ΣΜΑ στα Λεύτερα. Στον εγκέφαλό σας υπάρχει …ούτε θάρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο ΣΜΑ στα Λεύτερα. Στο όνειρό σας θα γίνει αυτό… Το μόνο που κάναμε ήταν να καθαρίσουμε το οικόπεδο ώστε εξειδικευμένος επιστήμονας να μελετήσει δυνητικά. Ένα από τους χώρους ήτανε κι αυτός… Δε θα φτιαχτεί ΣΜΑ στα Λεύτερα, επειδή θα το πούνε επιστήμονες».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημάρχου στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ από το 8.00 και μετά. https://www.facebook.com/giannis.koulouris2/videos/10224631449795208

Όσοι έχουν παρακολουθήσει στοιχειωδώς το θέμα γνωρίζουν ότι στην εισήγηση και τις τοποθετήσεις του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 15 Δεκέμβρη 2020 κυριάρχησε η λέξη «Λεύτερα» για τον ΣΜΑ – χωματερή. Οι δε δημόσιες εμφανίσεις του κ. Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι δηλώσεις του ότι ήδη έχει αναθέσει σχετική προμελέτη σε ειδικούς μελετητές, με μοναδική πρόταση δική του για την δημιουργία ΣΜΑ στην εν λόγω περιοχή «Λεύτερα» των Αργυράδων είναι πραγματικότητα. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων του Start TV το Σάββατο 20/12. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε ότι για τη συγκεκριμένη επιλογή ότι θα ανατεθεί σε «ειδικό μελετητή» για να μας προτείνει εμπεριστατωμένα με πρότυπες περιβαλλοντικές μελέτες και άλλα.

Ο Δήμαρχος και όχι μόνος στη σημερινή συζήτηση επεδίωξε να προσωποποιήσει το θέμα βάζοντας στον στόχαστρο τον δημοτικό σύμβουλο Θέμη Καββαδία ότι παραποιεί την αλήθεια και λέει ψέματα, ενώ είναι γνωστό ότι όλοι οι φορείς των Αργυράδων, του Μαραθιά και της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Κέρκυρας είχαν ξεσηκωθεί και έστειλαν καταγγελία – διαμαρτυρία παντού και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων που έστειλε έγγραφο διακοπής εργασιών. Κι αυτός ο ξεσηκωμός, η λαϊκή κινητοποίηση οδήγησε τη δημοτική αρχή σε αναδίπλωση και στη δήλωση ότι «δε θα φτιαχτεί ΣΜΑ στα Λεύτερα»!

Από την άλλη αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις δηλώσεις του Δημάρχου θα καταλάβει ότι το θέμα δεν έχει λήξει οριστικά.  Γιατί στην παραπάνω δήλωσή του πρόσθεσε «επειδή θα το πούνε οι επιστήμονες». Αν δεν πρόκειται για εκφραστικό λάθος είναι σαφές ότι το θέμα μένει ανοιχτό. Εξάλλου είπε ότι το οικόπεδο καθαρίστηκε «ώστε ειδικός επιστήμονας να μελετήσει δυνητικά» την κατασκευή ΣΜΑ στα Λεύτερα. Αντιφάσεις που δεν μπορούν να κρύψουν τις αρχικές προθέσεις τους δημάρχου και να ησυχάσουν τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής που ούτως ή άλλως βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ωστόσο έχει μεγάλη σημασία η ενότητα και αγωνιστικότητα των κατοίκων που πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το παρόν και το μέλλον του τόπου και εν τέλει η δήλωση του Δημάρχου ότι «δε θα φτιαχτεί ΣΜΑ στα Λεύτερα»!

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search