• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Πολλά παράπονα και καταγγελίες από τον Άγιο Νικόλαο για τη δημοτική αρχή της Νότιας Κέρκυρας

February 14, 2021 733

 

Οι φορείς και οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου νιώθουν μεγάλη πίκρα και αδικία από τον Δήμαρχο Κέρκυρας, γιατί πολλά από τα αιτήματά τους έχουν παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες ή πιο απλά στο καλάθι των αχρήστων. Εν αρχή το έργο βελτίωσης του γηπέδου, όπου τα 275.000 ευρώ χάθηκαν με τους φορείς του Αγίου Νικολάου να καταλογίζουν  "αδιαφορία που επέδειξε ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αντιμετωπίζοντας τον Άγιο Νικόλαο και τους κατοίκους του, σαν κατοίκους δεύτερης διαλογής" , ενώ  ο Δήμος ενέκρινε μόλις 50.000 ευρώ! Από εκεί και πέρα νιώθουν ότι αδικούνται και για άλλα θέματα, όπως η παιδική χαρά.

 Χαρακτηριστική η παρακάτω ανάρτηση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου σχετικά με την ενημέρωση των Τοπικών Συμβουλίων από τη δημοτικά αρχή, όπου ο λόγος του Δημάρχου χαρακτηρίζεται "υβριστικός και εμπρηστικός"  που εμπεριέχει ύβρεις για όσους ασκούν κριτική, όπως: "ανέντιμοι, ανήθικοι, υβριστές, δεν είναι άντρες..."

Αναλυτικά:

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Το Αναξάρτητο Κίνημα Προόδου Αγίου Νικολάου επανέφερε το ζήτημα τις τελευταίες μέρες και σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για το επίπεδο και την αντιδημοκρατικότητα της δημοτικής μας αρχής."

Με αφορμή την προχθεσινή ενημέρωση του δήμαρχου Νότιας Κέρκυρας στα τοπικά συμβούλια του δήμους μας και τη χυδαία επίθεση που υπέστη κοινοτικός σύμβουλος του χωριού μας, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για το επίπεδο και την αντιδημοκρατικότητα της δημοτικής μας αρχής.

Ο δήμαρχος κος Λέσσης αντί να προχωρήσει σε μια ουσιαστική συζήτηση με τα τοπικά συμβούλια της περιοχής, ώστε να πληροφορηθεί για τα προβλήματα και τις ανάγκες της εκάστοτε κοινότητας και φυσικά να δεσμευτεί για τις ενέργειες που διατίθεται να κάνει προς επιλύσει αυτών των ζητημάτων, ο δήμαρχος επέλεξε τη συνηθισμένη πλέον τακτική του, να επιτεθεί φραστικά σε κοινοτικό σύμβουλο του χωριού μας και σε όσους από το χωριό του ασκούν κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πιστός ακόλουθός του  ο γνωστός και προκλητικός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κος Γάσπαρης. Η δημοκρατικότητα, το ύφος και το ήθος των δύο αυτών προσώπων είναι σε εμάς γνώριμο, το έχουμε δει σε κάθε προσπάθεια υπεράσπισης του χωριού μας και φυσικά δεν το ξεχνάμε. Θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στον κοινοτικό σύμβουλο του χωριού μας κο Σπύρο Δημουλή που για άλλη μια φορά πάρα το ζοφερό κλίμα που δημιούργησαν κατάφερε να εκφράσει κάποιες από  τις ανάγκες του δημοτικού μας διαμερίσματος. Ενώ μόνο ντροπή και θλίψη θα μπορούσε κάποιος να νιώσει και για τους δύο χυδαίους υβριστές, αλλά και για τον πρόεδρο του χωριού που για άλλη μια φορά έλαμψε δια της αφωνίας του.

Στην ίδια μοίρα και οι υπόλοιποι τρεις κοινοτικοί μας σύμβουλοι οι οποίοι δεν έκαναν τον κόπο ούτε να παρευρεθούν. Τους καλούμε λοιπόν αν δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των υποχρεώσεων που επιτάσσει η θέση τους, να παραιτηθούν.

Σε σχόλιό του ο  Πολιτιστικός Αγ. Νικολάου σημειώνει μεταξύ άλλων για την παιδική χαρά: "Δεν υποστηρίζουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό, δε στρέφουμε το ένα χωριό εναντίον του άλλου. Όμως τα δικά μας παιδιά δε δικαιούνται παιδική χαρά στο κράτος που υποστηρίζει ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοί του;"

Αναλυτικά το σχόλιο:

Κληθήκαμε ως κοινοτικά συμβούλια για ενημέρωση και βρεθήκαμε μπροστά σε ένα εριστικό υβριστικό λόγο του δημάρχου υποστηριζόμενο από εκείνο του προέδρου του δημοτικού συμβούλου ως εξαργύρωση για τη θέση που του δόθηκε στο δήμο.

Με δυσκολία μέσα σε κραυγές που έβγαιναν ως αντιπερισπασμός την ώρα που απαντούσαμε στο λόγο του δημάρχου καταφέραμε να υποστηρίξουμε θέματα που απασχολούν το χωριό μας, όπως η παιδική χαρά, το γήπεδο, η δημοκρατική λειτουργία του τοπικού συμβουλίου, η επαρχιακή και αγροτική οδοποιία κά.

Από αυτή τη θέση εδώ για μια ακόμα φορά λέμε:

Δεν υποστηρίζουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό, δε στρέφουμε το ένα χωριό εναντίον του άλλου. Όμως τα δικά μας παιδιά δε δικαιούνται παιδική χαρά στο κράτος που υποστηρίζει ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοί του;

Νεοχωράκι: Έχει πιστοποιημένη παιδική χαρά.

Πετριτής: Θα αποκτήσει πιστοποιημένη παιδική χαρά.

Αργυράδες: Θα αποκτήσουν παιδική χαρά.

Εμείς δεν πληρώνουμε φόρους, δεν είμαστε Έλληνες πολίτες ή δε μας εγκρίνει ο δήμαρχος με την ομάδα του;

Επισυνάπτουμε φωτό εγγράφου και για την παιδική χαρά του Πετριτή.

 

Η παιδική χαρά θα περιλαμβάνει

  • 3 φανοστάτες
  • 2 κάδους αποκριμάτων
  • 1 βρύση
  • 3 παγκάκια
  • 1 κούνια νηπίων
  • 1 παιδική-κούνια
  • 1 ελατήριο
  • 1 τραμπάλα
  • πλάκες καουτσούκ (έδαφος ασφαλείας)

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search