• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Γονείς βάζουν «λουκέτο» στα Δημοτικά Σχολεία Αργυράδων – Πετριτή

February 17, 2021 1063

 

Ανησυχία και φόβος μετά τα κρούσματα κορονοϊού στο Γυμνάσιο – ΛΤ Αργυράδων και την ανυπαρξία μέτρων προστασίας των σχολείων.

Με πρωτοβουλία γονιών απείχε σήμερα η πλειονότητα των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Αργυράδων. Το ίδιο αναμένεται και αύριο και τις επόμενες, ίσως, μέρες. Οι γονείς είναι αναστατωμένοι και ζητούν πλήρη ενμέρωση.

Ο …ιός του «λουκέτου» εξαπλώνεται και στο Δημοτικό σχολείο Πετριτή, όπου αύριο αναμένεται η πλειονότητα των γονιών να κρατήσει σπίτι τους μαθητές. 

Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται το χθεσινό ρεπορτάζ του drepani.gr (argyrades.gr) που αποδίδει ως βασική αιτία της μετάδοσης του κορονοϊού στο συνωστισμό των μαθητών κατά τη μεταφορά τους  με λεωφορεία και για αυτό η ευθύνη βαραίνει την περιφέρεια. Να σημειωθεί ότι πολλοί μαθητές από την ευρύτερη περιοχή, μεταφέρονται στο Γυμνάσιο – ΛΤ  Αργυράδων με το ίδιο λεωφορείο που χρησιμοποιούν και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πετριτή.

Η αλήθεια είναι ότι συνολικά η εκπαιδευτική κοινότητα πληρώνει βαρύ τίμημα από την ανεύθυνη πολιτική της Kυβέρνησης,  και των μηχανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της διασποράς του Covid-19.  Η εκπαιδευτική κοινότητα δικαίως διαμαρτύρεται υποστηρίζοντας ότι κανένα επιπλέον  μετρό προστασίας δεν ελήφθη για το άνοιγμα των σχολείων.

 Για αυτό και είναι αναγκαία η οργάνωση και ο αγώνας για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και να ληφθούν αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία! 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search