Print this page

Χιονισμένες Αργυράδες - Εξαιρετικές εικόνες - Το φωτορεπορτάζ του Κώστα Γ. Καλούδη

February 21, 2021 501

 

Χιονισμένες Αργυράδες - Εξαιρετικές εικόνες  - Το φωτορεπορτάζ του Κώστα Γ. Καλούδη

Καθυστερημένα λόγω τεχνικών εμποδίων δημοσιεύουμε μερικές από τις εξαιρετικές φωτογραφίες του αγαπημένου φίλου Κώστα Γ. Καλούδη από τις χιονισμένες Αργυράδες. και στη συνέχεια το κείμενό του που δημοσιεύσμαε την προηγούμενη εβδομάδα με τίτλο "Χιόνια και έργα"

DSC01681.jpg

DSC01666.jpg

DSC01384.jpg

 

Προεπισκόπηση εικόνας

DSC01487.jpg

DSC01495.jpg

DSC01495.jpg

 

DSC01134.jpg

 

DSC01614.jpg

Χιόνια και έργα

Του Κώστα Γ. Καλούδη

Ποιο έφερε ποιο; Είναι η ερώτηση επειδή και τα έργα και τα χιόνια σπάνια τα βλέπουμε. Έτσι τουλάχιστον εκφράστηκε χωριανός όταν είδε να πλακοστρώνουν το χωριά τα συνεργεία του Δήμου .*

«Παιδιά θα χιονίσει», είπε χαμογελώντας και έτσι και έγινε έπειτα από λίγες μέρες.

Το χωριό ξημέρωσε άσπρο. Είχαμε έτσι να το δούμε περίπου τριάντα χρόνια όπως λένε κάποιοι που θυμούνται.

Είναι άλλο το να βλέπει κανείς φωτογραφίες και άλλο στην πραγματικότητα. Ένα περίπατο από τον Δήμο στον Αϊ Γιάννη, με το παγωμένο αέρα να έρχεται από τα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου, δεν είναι λίγο πράγμα. Ανταμείβεται και με το παραπάνω όποιος το τολμήσει.

Η ομορφιά ενός χιονισμένου τοπίου που έτσι κι αλλιώς είναι όμορφο, σε γεμίζει όμορφα συναισθήματα για το τόπο που ζεις. Το χωριό μας έχει την ομορφιά του, σήμερα που ντύθηκε τα καλά του είναι ακόμη πιο μαγευτικό. Όπως  όμως  ξέρουμε δεν παύει να έχει και τις ασχήμιες του. Περισσότερα είναι τα ακατοίκητα σπίτια του από αυτά που κατοικούνται. Τα δε ερείπια σε λίγο καιρό θα κυριαρχούν…

Καθώς μαθαίνουμε, το χιόνι δεν ήταν γενικό. Έπιασε   από το φούρνο στο ξεροπήγαδο, στις Αργυράδες έως και στη Λευκίμμη.    

Μητέρα με το αγοράκι από του Βρυώνη, βρέθηκε στο χωριό για να δει τα χιόνια.

Η βόλτα μέχρι πάνω τον Αϊ Γιάννη, όσο κι αν πάγωνε τα δάκτυλα ζέσταινε τη καρδιά. Τούτο  το σημερινό θα μείνει αξέχαστο. Το χωριό δείχνει μια εικόνα που λίγες φορές στη ζωή μας την έχουμε ξαναδεί. Ένας απέραντος πίνακας μεγάλου ζωγράφου μοιάζει. Όσο κρύο κι αν κάνει αυτή η εικόνα σε κάνει να το αντέχεις. 

Πέρα από τα τοπικά έργα ένα πολύ μεγάλο έργο έχει γίνει από τη Vodafone…   Πέρασαν ολόκληρα χιλιόμετρα από Λευκίμμη  ως το άλλο άκρο του νησιού με καλώδια οπτικών ινών.  Αυτά  έχουν τη ταχύτητα του φωτός.

Το πάρκιν πίσω από το δημαρχείο πλησιάζει να ολοκληρωθεί.

Τούτη την ημέρα, 15-2-2021 θα τη θυμούνται πολλοί στο χωριό μια σαν άσπρη μέρα…  

 

Κ.Γ. Καλούδης

 

 * Μια αναγκαία συμπλήρωση - διευκρίνηση: Ενώ έπρεπε να γίνει αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων από ειδικούς πλαστικούς σωλήνες, δεν έγινε.. Και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα γιατί οι αμιαντοσωλήνες είναι παλιοί και ακατάλληλοι και προκαλούν κινδύνους για την υγεία των κατοίκων. Το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και λόγω παραπόνων που έγιναν γιατί στρώθηκαν πλάκες χωρίς να σκαφτεί ο δρόμος με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνός να πλημμυρίσουν τα σπίτια.Οι επιφανειακοί σωλήνες μπήκαν ως αναμονές για να περαστούν καλώδια για φωτισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.