• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Η Λαϊκή Συσπέιρωση (ΛΑΣΥ) για θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας

February 25, 2021 545

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ορισμένες σκέψεις για θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας στις 19/2/2021.

 

Για τους εμβολιασμούς

Επανειλημμένες φορές μέσα στην πανδημία η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και την πλήρη εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης (Κ.Υ.Λ.). Τελευταία προχωρήσαμε και σε κινητοποίηση έξω από αυτό.

Είναι δυνατόν οι κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας να πηγαίνουν για εμβολιασμό στον Άγιο Μάρκο; Το σύστημα (για τα ραντεβού) τους βγάζει και Ηγουμενίτσα – Παραμυθιά. Το Κ.Υ.Λ. δεν μπορεί να κάνει εμβολιασμό; Εδώ οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες. Βέβαια για να είμαστε ακριβείς, η εγκατάλειψη άρχισε να γίνεται αισθητή τα τελευταία 20 χρόνια.

Πως να γίνουν εμβολιασμοί στο Κ.Υ.Λ. όταν από τις 7 θέσεις μόνιμων γιατρών λείπουν οι 5;

Η ευγενική προσφορά του κ. Σαγιά, εθελοντικά, δεν είναι η λύση. Απαιτείται εδώ και τώρα άμεση στελέχωση, εξοπλισμός και ότι χρειάζεται το κέντρο υγείας για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις άμεσες ανάγκες του λαού της περιοχής και στους εμβολιασμούς.

Για τα κρούσματα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αργυράδων

Μεταφέρουν τους μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου στοιβαγμένους στο λεωφορείο με ευθύνη και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της κυβέρνησης. Με ένα μικρό επιπλέον κόστος θα μπορούσαν να τους μεταφέρουν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε να το επιβαρυνθεί ο Δήμος. Οι τάξεις μπορούσαν να σπάσουν, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών. Απαιτούνται παραπάνω αίθουσες και εκπαιδευτικοί. Ένα αίτημα που από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαν οι ίδιοι οι μαθητές και προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματα.

Για τις αίθουσες την ευθύνη έχει ο Δήμος. Δυνατότητες υπάρχουν. Μία αίθουσα είναι κλειστή από την αρχή της χρονιάς λόγω επισκευαστικών αναγκών. Μπορούν να διαμορφωθούν ακόμα δύο.

Για τους εκπαιδευτικούς ευθύνεται η κυβέρνηση. Είναι μεγάλο το «κόστος» και η κυβέρνηση της ΝΔ που να βρει χρήματα; Τα δίνει στις μεγάλες επιχειρήσεις ως «βοήθεια». Πάνω από 12 δισ. έδωσε μέχρι τώρα. Και έχει πολλά να τους δώσει ακόμα. Αυτοί θα τα πληρώσουν; Ο λαός πληρώνει με τους φόρους. Θα μας στείλουν αργότερα το λογαριασμό.

4η Δόση για τα λειτουργικά των σχολείων Α΄ και Β΄ βαθμού

Εδώ εξελίσσεται μία συνεχής σύγκρουση μεταξύ Α΄ και Β΄ βαθμού (Δημοτικά – Νηπιαγωγεία – Γυμνάσια - Λύκεια) για τη «μοιρασιά». Η Δημοτική Επιτροπή παιδείας μετατρέπεται σε πεδίο σύγκρουσης. Η αλήθεια είναι ότι η κατανομή είναι λάθος. Τα Δημοτικά – Νηπιαγωγεία είναι 18 δομές. Τα Γυμνάσια – Λύκεια είναι 3 δομές. Το 65 – 35% δεν είναι το δικαιότερο. Βέβαια αυτό είναι το δευτερεύον. Το κύριο είναι τί ποσά διαθέτουν για την εκπαίδευση. Και αυτά είναι ελάχιστα μπροστά στις καθημερινές σύγχρονες ανάγκες λειτουργίας των σχολείων. Για το 2021 η κυβέρνηση τους έδωσε 131.000 ευρώ για όλα τα σχολεία του Δήμου. Αν επιμεριστούν ανά μήνα και ανά σχολείο είναι ψίχουλα.

Αλλά η κυβέρνηση δεν έχει. Που να τα βρει; Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε ελληνική φρεγάτα για τον περσικό. Μόνο το πετρέλαιο που θα καταναλώσει φτάνει για όλα τα σχολεία της Κέρκυρας ίσως και της Ηπείρου. Αλλά πάει να φυλάξει τα «σύνορά μας». Η μετακίνηση των PATRIOT στη Σαουδική Αραβία πόσο θα στοιχίσει;

Δυστυχώς για αυτή την απαράδεκτα χαμηλή χρηματοδότηση δεν ακούγεται λέξη από όσους πρωτοστατούν στη «σύγκρουση» για την κατανομή.

Ούτε βέβαια η δημοτική αρχή έχει βγει δημόσια να καταγγείλει την απαράδεκτη χρηματοδότηση. Φαίνεται τη θεωρούν φυσιολογική και δεδομένη. Ούτε οι άλλες παρατάξεις έχουν πει λέξη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να καταγγέλλει και να απαιτεί χρηματοδότηση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Δασικοί χάρτες

Έχουν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες για τα Ιόνια Νησιά. Με βάση τους χάρτες αυτούς, χαρακτηρίζεται κάθε επιφάνεια σε δάσος ή όχι. Βασίζονται σε αεροφωτογραφίες του 1945 και του 2007 όπου ένα σημαντικό τμήμα καλλιεργούμενων εκτάσεων και ιδιοκτησιών, χαρακτηρίζονται ως δάσος.

Η κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες (μέχρι αρχές Μάη) θέλει να ολοκληρώσει το θέμα. Δεν οφείλεται σε προχειρότητα ή λαθεμένη εκτίμηση. Είναι συνειδητή πολιτική επιλογή. Οι δασικοί χάρτες είναι μέρος της συνολικής δασικής πολιτικής, που έχει σχεδιαστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή την πολιτική ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες.

Ο στόχος είναι να «ξεκαθαρίσουν» το τοπίο από εμπόδια, για να προωθήσουν την «Πράσινη Ανάπτυξη». Θέλουν να παραδώσουν βουνά, κάμπους κλπ στο μεγάλο κεφάλαιο για «πράσινες επενδύσεις». Πρέπει να βρουν διέξοδο τα τεράστια κεφάλαια που έχουν συσσωρεύσει οι κεφαλαιοκράτες από την εκμετάλλευση του λαού.

Αυτή η κατάσταση με τους δασικούς χάρτες θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους μικροϊδιοκτήτες αφού θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι ιδιοκτησίες τους, καλλιεργούμενες ή όχι, που χαρακτηρίζονται με βάση τις αεροφωτογραφίες ώ δάσος, δεν είναι τέτοιο.

Και ο χρόνος υποβολής αντιρρήσεων – ενστάσεων είναι λίγος και το κόστος πολύ ψηλό. Πρέπει και ο χρόνος να είναι αρκετός, αλλά και να μην επιβαρυνθούν καθόλου όσοι αναγκαστούν να προβούν σε αντιρρήσεις – ενστάσεις. Το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς επιβάρυνση για το λαό.

Πλωτή εξέδρα για το ΜΑΡΜΠΕΛΑ (να δένουν και σκάφη)

Η ξενοδοχειακή μονάδα ΜΑΡΜΠΕΛΑ , ζήτησε τη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου για εγκατάσταση πλωτής εξέδρας, δίπλα στην υπάρχουσα. Είναι ένα «δικαίωμα» πού έχουν αποκτήσει οι επιχειρήσεις πλησίον της θάλασσας. Η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με αντιπεριβαλλοντικούς νόμους, όπως ο τελευταίος μέσα στην πανδημία παραχωρεί το δικαίωμα στους ξενοδόχους για επέκταση δραστηριοτήτων και εκμετάλλευσης της παραλίας και της θάλασσας που αποτελούν συνέχεια του χώρου της επιχείρησης. Δεν έφτανε η στεριά θέλουν και τις θάλασσες.

Η Δημοτική Αρχή έσπευσε να προωθήσει το αίτημα θετικά γιατί όπως είπε ο Δήμαρχος το βλέπουν τεχνοκρατικά. «Το προβλέπει ο νόμος», η επιχείρηση είναι «συνεπής» στις «υποχρεώσεις» της απέναντι στο δήμο (αλήθεια με τους εργαζόμενους τί κάνει) επομένως η Δημοτική Αρχή, με ευλάβεια απέναντι στους νόμους, σπεύδει να ικανοποιήσει το αίτημα. Κατά τα άλλα ο Δήμαρχος δεν είναι ΝΔ. Έχουμε άδικο όταν λέμε ότι εξειδικεύουν σε τοπικό επίπεδο την κυβερνητική πολιτική; Όταν λέμε ότι είναι τοπική διοίκηση και όχι Αυτοδιοίκηση;

Οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί για το περιβάλλον, θα δώσουν τη δυνατότητα στους μεγαλοεπιχειρηματίες να κάνουν ότι θέλουν. Να αλλοιώνουν και να καταστρέφουν βουνά, πεδιάδες, ακόμα και να καταλαμβάνουν τη θάλασσα. Σιγά-σιγά θα χρειαζόμαστε εισιτήριο για να πάμε στη θάλασσα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση το καταψήφισε και θα είναι απέναντι σε κάθε αντιλαϊκό νόμο και σε όσους τους υλοποιούν

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search