• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ανακοίνωση του Λιμενικού για τη φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

March 13, 2021 2911

 

 

Τα όσα έλαβαν χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στο λιμάνι της Κέρκυρας, όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο MSC LIRICA, καταγράφει το Λιμενικό στην επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό.

Αναλυτικά, αναφέρεται:

«Διαπιστώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας η ύπαρξη έντονου μαύρου καπνού από το μεσόστεγο του Κ/Ζ ''MSC LIRICA'' σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στην προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων εντός του νέου λιμένα ν. Κέρκυρας, με 51 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος και άμεσα ενημερώθηκε ο Πλοίαρχος, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη πυρκαγιάς επί του πλοίου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοιάριο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα Ρ/Κ λιμένος ''ΙΩΑΝΝΗΣ'' Ν.Π. 12453 και ''ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧV'' Ν.Π. 10998, καθώς το Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο ''ΓΡΗΓΟΡΗΣ Μ'' Ν.Π. 9851 και το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ''ΑΛΚΙΝΟΟΣ'' Ν.Π. 10789 τα οποία μετέφεραν ένα (01) και τρία (03) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αντίστοιχα, ενώ η Πολιτική Προστασία Π.Ε. Κέρκυρας και ο οικείος Δήμος συνέδραμαν με δύο (02) υδροφόρες και οχήματα.

 

Από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε η κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε επί του καταστρώματος σωστικών λέμβων στη δεξιά πλευρά του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ πέριξ του εν λόγω πλοίου ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα, με μέριμνα του οικείου Οργανισμού Λιμένα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MSC LIRICA'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.»

Κέρκυρα: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τη φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο  (Photos) | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Κέρκυρα: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κρουαζιερόπλοιο

 

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search