• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Τα "Κοινωνικά" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών", αρ. φ. 159, Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2021

March 24, 2021 452

 

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

Μικραίνει ...και η Κορινθία! -Λιγότερες οι γεννήσεις -Τι έδειξαν τα νούμερα  το 2019... - Korinthian News

 Τη Δευτέρα 11 Γενάρη 2021 γεννήθηκε το αγοράκι του Βουλγαράκη Γιάννη και της Γκίνη Άννας του Κωνσταντίνου (Τσουντή) στο Μαιευτήριο «Μητέρα» στην Αττική.

Την Τετάρτη 13 Γενάρη 2021 γεννήθηκε το αγοράκι του Γκίνη Νικολάου του Σταμάτη και της Σάσας Μπουντιμίρ στο ΓΝ της Κέρκυρας.

Την Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021 γεννήθηκε το κοριτσάκι του Νικολάου Λάκη και της Αλεξάνδρας Καββαδίας του Σπυρίδωνος (Ξανθόπουλου) στο ΓΝ Κέρκυρας

Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσουν

 

ΘΑΝΑΤΟΙ

Ευχαριστήριο από την οικογένεια της Ιωάννας Πάστρα για την συμπαράσταση στο  πένθος - InKefalonia

          Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Ασπιώτης του Αντωνίου κλείνοντας έναν πολύχρονο κύκλο 90 χρόνων. Απεβίωσε την Κυριακή 24 Γενάρη 2021 στις Αργυράδες που γεννήθηκε και κατοικούσε μόνιμα. Άνθρωπος εργατικός, τίμιος  και φιλήσυχος, στήριγμα της οικογένειάς του. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τρίτη  26 Γενάρη στον ΙΝ Ταξιαρχών και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

Ένας νέος άνθρωπος, ο Κουλούρης Γεώργιος του Ελευθερίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικίας, μόλις 49 χρονών την Τετάρτη 24 Φλεβάρη.  Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη στους οικείους τους και όλους όσοι τον γνώριζαν στην ευρύτερη περιοχή.  Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν τη θλίψη και την οδύνη για την απώλεια κάθε νέου ανθρώπου. Ζούσε κατά μεγάλα διαστήματα στην Αθήνα, αλλά και στο χωριό. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το Σάββατο 27 Φλεβάρη στον ΙΝ Ταξιαρχών και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

          Τελευταίο ταξίδι για την Αγγελική, χήρα Διονυσίου Λιούμπα. Απεβίωσε στην πόλη της Κέρκυρας την Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2021 – την ίδια μέρα που έφυγε από τη ζωή και η αγαπημένη της αδελφή Ισαβέλλα – σε ηλικία 89 χρονών. Πολύ εργατική γυναίκα, υπόδειγμα συζύγου και μητέρας δημιούργησε με τον αείμνηστο σύζυγό της Διονύση μια εξαιρετική οικογένεια και μεγάλωσαν τον γιο τους Δημήτρη με αρχές και αξίες. Η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία τελέστηκαν τη Δευτέρα 1 Μάρτη στο Νεκροταφείο της Γαρίτσας.

Έφυγε ήρεμα και γαλήνια, όπως έζησε όλη της τη ζωή η Ισαβέλλα Καββαδία Αλεξάνδρου (Κολιτσάρα) την Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2021 - και τι τραγική ειρωνεία - έξι περίπου ώρες μετά τον θάνατο της αγαπημένης αδελφής της Αγγελικής. Έκλεισε έναν πολύχρονο κύκλο ζωής 91 χρόνων. Η Ισαβέλλα από μικρή έμαθε μέσα σε δύσκολες συνθήκες να είναι εργατική και ξεχώριζε για την καλοσύνη την κοινωνικότητα και την ευγένειά της. Για αυτό και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σε όλο το χωριό. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το Σάββατο 27 Φλεβάρη στον ΙΝ Ταξιαρχών και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Μέσα στη δίνη του κορωνοϊού αποχαιρέτησε τη ζωή ο Γεράσιμος Πανδής σε ηλικία 86 ετών την Τρίτη 2 Μάρτη 2021 στις Αργυράδες που γεννήθηκε και κατοικούσε μόνιμα.  Ο Μάκης ήταν άνθρωπος που ξεχώριζε για την εργατικότητα και την τιμιότητά του. Δημιούργησε με την αγαπημένη σύζυγό του Ευτυχία μια εξαιρετική οικογένεια και μεγάλωσε τα παιδιά τους με αρχές και αξίες Άνθρωπος κοινωνικός και καλόκαρδος και φιλήσυχος έδινε τον δικό του ξεχωριστό τόνο στις παρέες και για αυτό ήταν πολύ αγαπητός. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Παρασκευή 5 Μάρτη στον ΙΝ Ταξιαρχών και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

 

 

Ευχαριστήριο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προς τον Πορφύριο Οδ. Πανδή

Πορφύριος Οδ. Πανδής: «Βιώματα και μνήμες από τα χρόνια της κατοχής» –  CorfuHistory

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Αργυράδων και όλοι οι απανταχού Αργυραδίτες ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε τον αγαπημένο συγχωριανό μαςΠορφύριο Οδ. Πανδή, δάσκαλο, διευθυντή σχολείου και διευθυντή επιθεωρήσεως δημοτικών σχολείων για την προσφορά της βιβλιοθήκης του στον ΙΝ Αγίας Τριάδος. Γενναία πράξη προσφοράς και αγα΄πης προς τον τόπο, όπως και όλη του η ζωή μέχρι σήμερα. Ο αγαπητός Πορφύριος με τις πράξεις τους εξακολουθεί να μας διδάσκει την αγάπη για τον συνάνθρωπο και τον τόπο μας, να μας εμπνέει και να είναι πρότυπο για μικρούς και μεγάλους.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search