• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του ξενοδοχείου ΚΟΡΚΥΡΑ - Ψήφισμα με τα αιτήματα

March 29, 2021 3071
Luis "Ποπολαρος" σωματείο εργαζομένων /union of workers Grand-Corcyra
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του ξενοδοχείου ΚΟΡΚΥΡΑ μετά την συνάντηση που είχαν τα σωματεία μας με την νέα εργοδοσία και την αβεβαιότητα που υπάρχει για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο ξενοδοχείο.
Η Γενική Συνέλευση στο τέλος κατέληξε με το ακόλουθο ψήφισμα προς την εργοδοσία:
 
‘’ Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του ξενοδοχείου ΚΟΡΚΥΡΑ
Κέρκυρα 29/3/2021
Μετά από ενημέρωση που είχαμε από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων μας σχετικά με τις εξελίξεις στο ξενοδοχείο ΚΟΡΚΥΡΑ και τις προοπτικές για τη σαιζόν του 2021 και του 2022 και τις διαβουλεύσεις τους με την ιδιοκτήτρια εταιρία Η.Ι.Ρ., την διαχειρίστρια ‘ΛΕΩΝΙΔΑΣ’ και την διευθύνουσα Apple Leisuse Group, δηλώνουμε τα ακόλουθα:
Τα δικαιώματά μας είναι αδιαπραγμάτευτα, έχουν οικοδομηθεί με κόπο, ιδρώτα και αίμα, δεν χαρίζονται, δεν παραχωρούνται και δεν επιτρέπουμε την λεηλασία τους.
 
Με ευθύνη της ιδιοκτήτριας εταιρίας παρέμεινε το ξενοδοχείο κλειστό το 2020 ενώ είναι ένα ξενοδοχείο που είχε όλες τις προοπτικές να λειτουργήσει στις ειδικές συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί από την κρίση του κορωνοϊού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καλούμαστε να ζήσουμε τις οικογένειές μας με ετήσιο εισόδημα 534χ5μήνες=2670€+358€ δώρο Χριστουγέννων=3028€, ενώ μέχρι σήμερα αδιαφορείτε και δεν έχετε καταβάλλει τις αποδοχές άδειας και επιδόματος αδείας που οφείλετε για το 2020.
Πληροφορούμαστε ότι και το 2021 σχεδιάζετε να λειτουργήσετε το ξενοδοχείο μερικώς και σύμφωνα με τις δικές σας προτεραιότητες, όμως εδώ είμαστε και εμείς και θέλουμε να ζήσουμε.
Γι’ αυτό:
Απαιτούμε την επαναπρόσληψη μας το αργότερο έως τις 25 Μαϊου σύμφωνα με τα κατοχυρωμένα δικαιώματά μας, τους όρους σύμβασης, την κλαδική ΣΣΕ, την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης την ειδικότητα και τη θέση εργασίας μας.
Σε περίπτωση μη λειτουργίας της επιχείρησης να τεθούμε σε καθεστώς διαθεσιμότητας με τον ίδιο τρόπο που τέθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν και σε άλλες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία IKOS, Meditteraneo, MiraMare ή να ενταχθούμε σε ενδεχόμενο πρόγραμμα στήριξης του κράτους που θα είναι όμως ευνοϊκότερο της διαθεσιμότητας (π.χ. αναστολή εργασίας). Η παραπάνω πρόβλεψη να ισχύσει και για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο στην περίπτωση που θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο έως το τέλος Αυγούστου ή θα κλείσει νωρίτερα από την φυσιολογική διάρκεια της τουριστικής σαιζόν.
 
Κατά την πρόσληψή μας όπως και κατά την διάρκεια της ενδεχόμενης λειτουργίας δεν δεχόμαστε να υπογράψουμε κανένα επιπλέον έντυπο εκτός του Ε4 εντύπου του ΟΑΕΔ, καθώς και το έντυπο γνωστοποίησης των ουσιωδών όρων σύμβασης αφού πρώτα τα παραλάβουμε και μας δοθεί εύλογος χρόνος να ελέγξουμε την νομιμότητα και την εγκυρότητα τους ως ορίζει η νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση για ότι άλλο θέλετε να μας ζητήσετε να συμφωνήσουμε μαζί σας θα πρέπει αυτό να έχει την σύμφωνη γνώμη του επιχειρησιακού και του κλαδικού μας συνδικάτου.
 
Τόσο για τα παραπάνω όσο και για την διασφάλιση των ασφαλιστικών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων το 2022 σε ενδεχόμενη μη λειτουργία λόγω ανακαίνισης, ζητάμε να υπογραφεί συμφωνία άμεσα, ανάμεσα στην επιχείρηση και τα σωματεία μας (έχουμε ήδη παραδώσει στην Η.Ι.Ρ. σχέδιο) ώστε να σταματήσει η αβεβαιότητα και να οικοδομηθεί σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά μας.
 
Την σύναψη συμφωνίας που θα απαντά σε όλα τα ενδεχόμενα για τα παραπάνω, την έχουμε ζητήσει μέσω του συνδικάτου μας από το 2019. Η αναβλητικότητα που έχει παρατηρηθεί από την πλευρά σας δεν βοηθάει στην διαμόρφωση καλού κλίματος στις μεταξύ μας σχέσεις.
 
Τα χρονικά περιθώρια σύναψης συμφωνίας εξαντλούνται, αφού έχουμε φτάσει στα όρια, γι΄ αυτό πρέπει να επιταχύνετε τις διαδικασίες πριν οδηγηθούμε σε αναπόφευκτες αντιπαραθέσεις που δεν επιθυμούμε. Γι’ αυτό θεωρούμε ως καταληκτική ημέρα προφορικής απάντησης την 9η Απριλίου 2021 και καταληκτική ημερομηνία τυπικής σύναψης της συμφωνίας την Πρωτομαγιά του 2021.
Με την ελπίδα ότι οι εταιρίες σας δεν θα επιχειρήσουν να ακυρώσουν τα τοπικά μας δεδομένα και έθιμα που έχουν καθιερωθεί σε ανάλογες περιπτώσεις, περιμένουμε την θετική σας απάντηση.
Η Γενική Συνέλευση΄΄
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search