• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Αποχή των μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Κέρκυρας με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

April 05, 2021 2887

 

Ο  Σύλλογος Γονεών και Κηδεμόνων του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Κέρκυρας ενημερώνει: «Για τον καλό και την υγεία των παιδιών μας αποφασίστηκε ομοφώνως από όλους τους γονείς και το Δ.Σ την αποχή από το σχολείο λόγω κρούσματος covid μέχρι την Δευτέρα 12/04/2021»

Όπως είναι γνωστό Θετική στην Covid-19 βρέθηκε μαθήτρια του σχολείου την περασμένη εβδομάδα. 

Απροστάτευτα τα ειδικά σχολεία

Τα Ειδικά σχολεία έχουν αφεθεί στο έλεος την πανδημίας με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και ήδη θρηνούμε θύματα και από εκπαιδευτικούς και από γονείς και από μαθητές.

Είναι ντροπή να μιλάει η κυβέρνηση για δήθεν πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στον εμβολιασμό και ακόμα να μην έχει γίνει ούτε ένα (!) εμβόλιο. Είναι απαράδεκτο ακόμα και τώρα να μη γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ μέσα στα Ειδικά Σχολεία. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης» η κρατική ανευθυνότητα και αναλγησία.

Αιτήματα εκπαιδευτικής κοινότητας

Όλοι όσοι δουλεύουν στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους! Όσο τα ειδικά σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές μένουν ανοιχτά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ!

Απαιτείται:

· Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία!

· Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.

· Να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή!

· Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

· Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

· Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλά στη μεταφορά των μαθητών.

· Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.

· Για όσους μαθητές αναστέλλεται η διαδικασία είτε κλεισίματος του σχολείου, είτε σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους! Όσο τα ειδικά σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές μένουν ανοιχτά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ!

Τώρα πια έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Δεν πάει άλλο!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search