• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Luis "Νίκος Λέισος" σωματείο εργαζομένων: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης - Αιτήματα

April 06, 2021 3197

Luis "Νίκος Λεισος" σωματείο εργαζομένων 


Με δύο διαδοχικές συνελεύσεις των μελών μας, η μία έξω από το ξενοδοχείο REGENCY και η άλλη των εργαζομένων του GOLF στο εργατικό κέντρο οι εργαζόμενοι της LOUIS στην Κέρκυρα δίνουν το παρόν για την οργάνωση των κινητοποιήσεων στις 9 και στις 20 Απρίλη και προετοιμάζονται για την αγωνιστική υποδοχή της τουριστικής σαιζόν του 2021. Οι συνελεύσεις αυτές κατέληξαν με την ψήφιση του παρακάτω ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ


Οι εργαζόμενοι της LOUIS στην Κέρκυρα εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει. Η εταιρεία για την οποία τόσα έχουμε προσφέρει στο παρελθόν όχι μόνο αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα δύο ξενοδοχεία το 2020 αλλά δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για το πως θα επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μην μας καταβάλλει την άδεια και το επίδομα αδείας από την αναστολή εργασίας του 2020.
Στο μικρό διάστημα που μένει μέχρι την έναρξη της τουριστικής σαιζόν, για άλλη μια φορά η εταιρεία μας κρατά στην αβεβαιότητα ενώ διαχέονται φήμες από κύκλους της εργοδοσίας ότι ακόμα και αν ανοίξουν τα ξενοδοχεία δεν θα προσλάβουν το σύνολο των εργαζομένων ως οφείλουν στις 25 Μαϊου.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμά μας στην επαναπρόσληψη, θα μπούμε όλοι για εργασία στα ξενοδοχεία στις 25 Μάη και με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την κλαδική ΣΣΕ και την εργατική νομοθεσία χωρίς καμία αφαίρεση δικαιώματος ή εισοδήματος από αυτά που είχαμε κατοχυρώσει το 2019. Δεν θα δεχτούμε μέτρα όπως ΣΥΝεργασία, διαχωρισμός ρεπό, αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και άλλα τέτοια.
Απαιτούμε πλήρη σεβασμό της υγείας, της ασφάλειας μας στους χώρους δουλειάς και ζητάμε γι αυτό να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.
Διεκδικούμε τον δωρεάν εμβολιασμό όσων το επιθυμούν και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια υποχρεωτικού εμβολιασμού των συναδέλφων που για τους δικούς τους λόγους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Ζητάμε δωρεάν μαζικά και συχνά test.
Ζητάμε από την εργοδοσία που εκπροσωπείτε στο σκληρό πυρήνα της Ένωσης Ξενοδόχων να παραιτηθεί από την αδιάλλακτη στάση της και να καθίσει πολιτισμένα με το συνδικάτο μας στο τραπέζι των
διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ρεαλιστικής τοπικής κλαδικής ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων και όχι του αντεργατικού μορφώματος της Πανελλήνιας κλαδικής σύμβασης.
Απαιτούμε εδώ και τώρα την καταβολή της άδειας και του επιδόματος αδείας του 2020 και να σταματήσουν οι ξενοδόχοι να αρνούνται την καταβολή τους.
Δηλώνουμε την μαζική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις του κλάδου στις 9 και στις 20 Απρίλη και όποτε μας καλέσουν τα σωματεία μας.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search