• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Κλειστά τα δημοτικά καταστήματα στη Νότια Κέρκυρα την Τετάρτη 14/4 – Διαμαρτυρία για τους δασικούς χάρτες

April 07, 2021 564

 

Κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά καταστήματα και των τριών δημοτικών ενοτήτων στη Νότια Κέρκυρα την Τετάρτη 14/4 σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Κ. Λέσση «ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας στο μείζον ζήτημα της ανάρτησης των δημοτικών χαρτών και αποσκοπεί στην άσκηση πίεσης προς την Κεντρική Κυβέρνηση για την προστασία των δικαιωμάτων της ιδιωτικής περιουσίας των δημοτών καθώς τη διασφάλιση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων  επί των δημοτικών ακινήτων».

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση πατώντας ΕΔΩ

Αρπαγή και αναδιανομή της γης

Οι δασικοί χάρτες δε συνιστούν μια τυπική, γραφειοκρατική δευτερεύουσας σημασίας ζήτημα. Πρόκειται για  επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στον αγροτικό κλήρο, στα χειμαδιά και τα χωράφια της ορεινής ζώνης που δεν ήρθε  ξαφνικά, ούτε αναίτια. Ήταν και παραμένει θεσπισμένη,  πολλαπλώς συγκαλυμμένη και εξωραϊσμένη με πολλές παραπλανητικές ορολογίες, όπως είναι αυτή  της «Πράσινης Οικονομίας», της «Αειφόρου Ανάπτυξης» κλπ. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται πράγματι για μια πολιτική «αειφορίας» όχι όμως  της ανάπτυξης  του λαού,  αλλά  της κερδοσκοπίας των ολίγων. Κερδοσκοπία που βρίσκει πρόσφορο έδαφος  στο  κοινωνικό τοπίο της υγειονομικής και οικονομικής  κρίσης, στην πλάτη  δηλ. ενός λαού  που  στα  δέκα και  πλέον χρόνια  της μνημονιακής καταιγίδας    αφαιμάσσεται οικονομικά, εξαθλιώνεται και αποψιλώνεται από βασικά δικαιώματα και αιματηρές κατακτήσεις. Συνεπώς τόσο ο  χρόνος, όσο και οι συνθήκες της κυβερνητικής  επίθεσης  στη φτωχή και μεσαία αγροτιά είναι καλά μελετημένες.

Διαβάστε περισσότερα πατώντας ΕΔΩ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search