• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Παρέμβαση στο ΚΥ Λευκίμμης από τις οργανώσεις Ν. Κέρκυρας του ΚΚΕ

April 09, 2021 367

 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, κλιμάκιο των οργανώσεων του ΚΚΕ και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Νότια Κέρκυρα πραγματοποίησαν συμβολική παρέμβαση την Τετάρτη 07/04 στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, διεκδικώντας την αναβάθμιση του.

Από τη συζήτηση με τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στο Κ.Υ. φάνηκαν για μια ακόμη φορά οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υποδομές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το εμβολιαστικό κέντρο, που με μεγάλη καθυστέρηση, άρχισε να λειτουργεί στο Κ.Υ. Λευκίμμης και καλύπτει μια τεράστια περιοχή, στηρίζεται κατά βάση στις ελάχιστες, προσωρινές προσλήψεις που έγιναν από τον Δήμο και στην εθελοντική προσφορά 2 ιδιωτών γιατρών. Τα ήδη υποβαθμισμένα και υποστελεχωμένα Κ.Υ. της προ-COVID εποχής καλούνται σήμερα να υποστηρίξουν και τη διαδικασία των εμβολιασμών.

Μεταξύ άλλων το μέλος της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, Κουλούρης Γιώργος, επισήμανε ότι: «Με την σημερινή συμβολική κινητοποίηση αναδεικνύουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό υποδομές και εξοπλισμό αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του συστήματος υγείας. Τις εγκληματικές ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας, για την διασπορά του κορονοϊου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τους εργασιακούς χώρους, τα σχολεία, γιατί δεν έχουν επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια στην μάχη κατά της ασθένειας την ώρα που άνθρωποι πεθαίνουν στην ουρά για μια ΜΕΘ.

Γιατί έχουν μετατρέψει τα περισσότερα Νοσοκομεία σε δομές μιας νόσου και την πρωτοβάθμια υγεία σε εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν μονίμως στο κόκκινο και μπορούν να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού βάζοντας σε περαιτέρω κίνδυνο ασθενείς και εργαζόμενους, όπως συνέβη πρόσφατα με συρροή κρουσμάτων στην περιοχή μας.»

Από τη μεριά του ο Νικηφόρος Ζερβός, Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Νότιας Κέρκυρας ανέφερε: «Απαιτούμε την άμεση και άνευ όρων επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημίωση. Άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και πρόσληψη - εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους. Ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της ΠΦΥ. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων και κλάδων (παραϊατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, διοικητικοί, τεχνικοί). Να μην απολυθεί κανείς - μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας. Άμεσα εξοπλισμός όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά. Εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search