• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Στο ψάξιμο για κτίριο του Πυροσβεστικού κλιμακίου – «Άναψαν φωτιές» στις Αργυράδες!

April 25, 2021 1009

 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας συζητήθηκε και το θέμα: «Αναγκαιότητα μίσθωσης οικήματος για την στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δήμου Νότιας Κέρκυρας, στην ευρύτερη περιοχή πέριξ Δ.Ε. Κορισσίων.»

Στην απόφαση αναφέρεται: « Ύστερα από αίτηση του πυροσβεστικού κλιμακίου Νότιας Κέρκυρας έχει καταδειχθεί η ακαταλληλότητα του σημερινού κτηρίου που στεγάζει το πυροσβεστικό κλιμάκιο. Στο Δήμο μας δεν υπάρχει κτήριο το οποίο να μπορεί να στεγάσει το πυροσβεστικό κλιμάκιο και για το λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η εξεύρεση κατάλληλου κτηρίου-χώρου για την στέγαση του.»

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ.

«Άναψαν φωτιές» στις Αργυράδες!

Εδώ και μήνες έχει δρομολογηθεί η μεταφορά του Πυροσβεστικού κλιμακίου από τις Αργυράδες και αυτό φαίνεται ότι "κλείδωσε" στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο ΔΣ της Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΥΠΣ) Νομού Κέρκυρας με τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Κ. Λέσση και τον Αργυραδίτη πρόεδρο του ΔΣ Ι. Καββαδία. Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο «Τέλος το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο από τις Αργυράδες!» πατώντας ΕΔΩ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ενημέρωση από την δημοτική αρχή για το τι μέλλει γενέσθαι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα μετεγκατασταθεί στα Βραγκανιώτικα., τουλάχιστον αυτά ήταν τα σχέδια της δημοτικής αρχής μέχρι πρόσφατα. Άλλωστε αυτό φάνηκε και από την επίσκεψη του βουλευτή της ΝΔ Στ. Γκίκα στο ΠΚ στις 7 Σεπτέμβρη 2020. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ πατώντας ΕΔΩ. 

Η αλήθεια είναι ότι είναι αναγκαία η εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυράδων  που έχει πολύ σημαντική κοινωνική προσφορά στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κέρκυρας. Ωστόσο, είναι σοβαρό λάθος να φύγει από τις Αργυράδες. Αυτό, εάν γίνει συνιστά μια ακόμη απόφαση και πράξη υποβάθμισης του χωριού. Για αυτό και «έχουν ανάψει» φωτιές στις Αργυράδες με δεδομένο ότι τοπικιστικά και άλλα ιδιοτελή συμφέροντα καθορίζουν σε πολλές περιπτώσεις τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Άλλωστε οι Αργυράδες ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική της δημοτικής αρχής.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search