• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Απεργιακή συγκέντρωση στις 4 Μαΐου

April 27, 2021 2554

Ανακοίνωση - Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας για τις 4 Μαΐου

Αναλυτικά:

Ο αγώνας των εργατών του Σικάγου για την καθιέρωση του 8ωρου, σήμερα αποκτά ξανά νόημα, ειδικά αυτή την περίοδο που επίκεινται νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που θέτουν σε κίνδυνο βασικές κατακτήσεις των αιματοβαμμένων αγώνων της εργατικής τάξης.
Οι εργαζόμενες, oι εργαζόμενοι, μαζί και κυρίως μέσα στα συνδικάτα, αγωνιζόμαστε για Υγεία, Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια, Ισότητα, Σεβασμό στα Εργατικά Δικαιώματα και τις Εργατικές Κατακτήσεις. Έχουμε υποστεί εδώ και μία δεκαετία τις συνέπειες ενός ακήρυχτου οικονομικού πολέμου και διαδοχικών κρίσεων σε καιρό ειρήνης. Γι’ αυτό απαιτούμε σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και την ασφάλειά μας, σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Για να εξασφαλιστεί, όμως, αυτός ο σεβασμός χρειάζεται να εμπιστευτούμε αξίες όπως η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα, χαρακτηριστικά πάνω στα οποία έχει θεμελιωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτή η κρίση απέδειξε την αξία του συνδικαλισμού, καθώς εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και ΓΣΕΕ διεκδίκησαν και κέρδισαν τις ελάχιστες εγγυήσεις εισοδήματος για εκατομμύρια εργαζόμενους, αγωνίστηκαν και εξακολουθούν και αγωνίζονται για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία την περίοδο της πανδημικής κρίσης.
Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία τα συνδικάτα προτάσσουμε ξανά τις δικές μας διεκδικήσεις οι οποίες βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ:
• Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ωρου και διατήρηση του 8ώρου.
• Συλλογικές συμβάσεις υποχρεωτικές σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων. Όχι στις ατομικές συμβάσεις.
• Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων από την απόλυση.
• Ενίσχυση των ανέργων του τουριστικού κλάδου που έχουν πληγεί από την πανδημία.
• Κατοχύρωση των επαγγελματικών ειδικοτήτων και αυστηρές κυρώσεις για τις ψευδείς εργοδοτικές καταχωρίσεις.
• Ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με ανθρώπινο δυναμικό και απρόσκοπτη πρόσβαση των εργαζομένων στις Επιθεωρήσεις σε όλη την επικράτεια.
• Αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας και των εργολάβων. Απόλυτη τήρηση των κανόνων ασφάλειας της εργασίας για την αποφυγή νέων ατυχημάτων.
• Απόσυρση των παρεμβάσεων στον συνδικαλιστικό νόμο που θα φέρει εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων και στο δικαίωμα της απεργίας
• Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.
• Δημόσιο, καθολικό και ισχυρό σύστημα Υγείας.
• Δημόσιο και δίκαιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με εγγυημένες συντάξεις και παροχές.

 

Σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, η απεργία της Πρωτομαγιάς ορίστηκε για την Τρίτη 4 Μαΐου. Εκείνη την ημέρα δίνουμε όλοι το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 10 το πρωί, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία μας, φορώντας μάσκα και τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search