• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Mεταφέρονται τα δεματοποιημένα απορρίμματα από τα Μεσοράχια Λευκίμμης

April 28, 2021 506

 

Την απόφαση χρηματοδότησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το ποσό των 900.000 ευρώ, προκειμένου να μεταφερθούν από τον χώρο υγειονομικής ταφής στη Λευκίμμη οι 8.000 τόνοι δεματοποιημένων απορριμμάτων, γνωστοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΙΝ, ο Στέλιος Πέτσας ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και προέδρου του ΦοΔΣΑ Ι.Ν., Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η οποία ζητούσε την ιδιαίτερη μέριμνα του Υπουργού για άμεση απομάκρυνση των δεματοποιημένων απορριμμάτων από τον χώρο υγειονομικής ταφής στη Νότια Κέρκυρα. Στα δέματα συνολικού βάρους 8.000 τόνων προκλήθηκαν σοβαρές φθορές από ακραία καιρικά φαινόμενα τον Νοέμβριο του 2019, με το Υπουργείο Εσωτερικών να εξασφαλίζει χρηματοδότηση 900.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΠΔΕ για θεομηνίες και φυσικές καταστροφές.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται λύση σε ένα χρόνιο αίτημα και πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει τη ζωή και την εικόνα της Κέρκυρας και ιδιαιτέρα την περιοχή της Λευκίμμης συμβάλλοντας παράλληλα και κύρια στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

«Ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων αποδεικνύει εμπράκτως την αποτελεσματικότητά του, αλλά και τη σημασία της αποστολής του επιλύοντας προβλήματα που διαχρονικά ταλανίζουν την κοινωνία και το περιβάλλον.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση παθογενειών και κρίσιμων προβλημάτων στη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και των εμποδίων που παρεμβάλλονται, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών», τόνισε με νόημα η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ιονίων Νήσων και Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Να σημειώσουμε ότι αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα του 10χρονου και πλέον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης και της Νότιας Κέρκυρας ενάντια στην απόφαση των κυβερνήσεων από το 2008 και τοπικών και περιφερειακών αρχών για να κατασκευάσουν έναν ακατάλληλο ΧΥΤΑ - βόμβα για την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον. Ένας αγώνας με μια συμπατριώτισσά μας νεκρή, με τραυματίες με πολλούς που κυνηγήθηκαν και διώχτηκαν δικαστικά με τεράστια ποσά από το υστέρημα του ελληνικού λαού πεταμένα. 

Παρόλα αυτά το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών παραμένει ένα από τα σοβαρότερα, ίσως και το σοβαρότερο πρόβλημα του νησιού με την κεντρική εξουσία και τις δημοτικές και την περιφερειακή αρχή να μη διδάσκονται από τα παθήματα των προηγούμενων και μα μην έχουν σχέδιο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search